Moestuinmaandag

Waarvoor zijn die terrapotjes die ondersteboven op een stokje staan langs de randen, vroeg een blogvriendin. Ik beloofde haar uitleg en hier komt ie dan. Als ik in het vroege voorjaar begin op een maagdelijk stuk land ga ik eerst de bedden uitzetten. Die worden zo'n meter breed, de paden dertig. Daar gebruik ik meestal stokjes voor en ik zag deze winter een zak vol stokjes bij een zoon in de schuur liggen, precies op maat. Ik had een helder moment en ja, ik mocht ze hebben.  Nadat al die stokjes al lang stonden kwam ik in onze grote kelder bij wat opruimen die leuke kleine potjes tegen. Weggooien? Ik kreeg weer een helder moment (heb ik niet al teveel, hoor) en zette de potjes op de stokjes, gewoon voor de leukigheid. Iedere keer als ik de moestuin in loop heb ik schik in die leukigheid.


De nagenoeg door de slakken opgevreten courgetteplant liet ik staan en plaatste er een halve plastic fles over. Het heeft wel twee weken geduurd, maar zie, er vormen zich nieuwe blaadjes. Dat werkt goed, die plastic flessen, het zijn net mini kasjes. Ook een opgevreten bonenplant begint zich te herstellen. De aardbeien gaan geweldig, al zeker drie kilo geplukt.

Reacties

Emie zei…
Jouw leukigheid vind ik ook leuk, die van de plastic flessen ga ik onthouden en ja, je hebt me jaloers gemaakt met al die kilo's aardbeien!
Marthy zei…
Om de dag kunnen we hier ongeveer een kilo aardbeien plukken. Ze doen het geweldig, terwijl het toch al oudere planten zijn.
Emie zei…
Wrijf het er nog maar eens in!