Mooie druppels

Jaren geleden namen we van het erf bij het huis van Mart zijn ouders een ijzeren pot met een hosta mee, dat is die plant met de grote bladeren die het zo goed in de schaduw doet. Hij staat bij ons op de binnenplaats prachtig groen te zijn en als het dan geregend heeft zoals vannacht blijven de druppels er nog even zo mooi op liggen. De plant is oersterk want hij staat nog steeds in dezelfde pot, krijgt ieder voorjaar een beetje grond erbij en een handje koemestkorrels en dat is alles. Vandaag de eerste jam gemaakt, nieuw recept. Er staan elf potten aardbeien-rabarberjam in de bijkeuken af te koelen.

Reacties

Emie zei…
Beauty van een foto. Jam maken in combi met deze foto suggereert wel dat het binnenwerkweer is. Rijk gevoel hoor, de eerste rij met gevulde potten van eigen bodem.
Weet je dat er hele volksstammen zijn die graag het puttertje in de natuur willen tegenkomen? Bofte jij even.
Marthy zei…
Het was aardig weer vandaag, heb zelfs wat in de tuin gewerkt. Maar ja, als Mart zo lief is om die aardbeien te plukken moet ik ze natuurlijk wel verwerken. En van dat puttertje weet ik niet veel af, maar ik denk dat ik vanavond zwager Kees maar eens ga mailen, als er iemand is die veel van vogels weet is hij het.