maandag 2 juni 2014

MoestuinmaandagVerleden week maandagavond rooide Maarten 't Hart wat van zijn 'Rattes d'Ardèche', een aardappelsoort die ik ook heb staan. Niet zo gek, want wij tuinieren in de Ardèche waar deze aardappel zijn oorsprong kent en die in het voorjaar hier overal te koop is. Bij  toeval wist ik al dat Maarten deze delicate aardappel in zijn tuin heeft. Behalve deze heb ik ook nog vier rijen 'Charlottes' staan. Aardappelen doen het hier prima, iedereen teelt ze. Gelukkig hebben we de laatste dagen wat meer warmte, voor een moestuin wel nodig. Sinds Pasen is het hier, potdorie zuid Frankrijk, niet boven de twintig graden geweest en dan groeit er niet zoveel in een moestuin. Mijn bonen willen nog niet erg, evenmin als de courgettes en komkommers.
Maar niet getreurd, de radijsjes die ik veel te laat gezaaid had zetten door en ik zag in een paprikaplant de eerste vruchtaanzet. Aan de grond zal het hier niet liggen, we hebben vulkaangrond, super vruchtbaar. Verder ligt mijn tuin pal op het zuiden met op het noorden een hoge muur van gestapelde granieten stenen die de warmte goed vasthouden. Ik heb kortom de ideale omstandigheden, dus als het weer nu ook nog een beetje mee blijft werken ben ik volmaakt tevreden.
Over de border heb ik geen klagen, daar wil alles tegelijk in bloei staan, lijkt het wel. Deze roos heeft nog heel veel knoppen, dat belooft wat.

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er allemaal gezond en fris uit en ook hier doen de rozen het prima! Ik ga toch maar een nieuw aardappelpoging doen, haas of geen haas, we laten ons niet kisten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die aardappels, dat kan nog best, Emie. Eet je ze een paar weken later, ook niet erg.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy