Moestuinmaandag

 
 In een week tijd is deze courgetteplant van klein naar groot geworden. Prachtig is ie, het blad maar zeker de bloemen zijn zo ingenieus gevormd dat het een plezier is om naar te kijken. Hier kun je meteen zien dat zo'n plant de ruimte nodig heeft en dat gaat nog meer worden. Er staat er nog een, maar die is na een slechte start, veroorzaakt door de slakken, een beetje achter gebleven in de groei. Niet zo erg, verlengt de oogsttijd.
 

Over de tomatenplanten, tien stuks, kan ik hetzelfde vertellen. Lekker aan de groei gegaan, waarschijnlijk veroorzaakt door het warme weer van verleden week. In het weekend ontdekte ik wat luis op de planten, niet veel, maar ik heb toch maar een plantenspuit gevuld met water, spiritus en groene zeep en de planten allemaal een sopje gegeven. Ook de kleine bloemetjes van de tomaten zijn dichtbij beeldschoon om te zien.


Reacties

 1. Wat maak je toch een prachtige foto's van planten en dieren, we kijken er met veel plezier naar en vele zijn heel herkenbaar. Hier groeit alles ook voorspoedig er zit niet veel verschil met jullie tuingebeuren maar hemelsbreed zitten we ook niet ver van elkaar. Morgen weer een aantal kilo's kersen plukken. Op de foto van gisteren vroeg je de naam van het beestje op je plant. Volgens Niko is de Franse naam een Bourdon het is een hommelsoort wat hier heel veel voorkomt, we hebben ze hier ook. Groetjes van hier en op naar de wielrenners a.s. donderdag en vrijdag. Wij gaan helpen als vrijwilliger op de Col de Juvinas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je voor het compliment, Astrid. Helaas, in onze kersen zaten wormpjes, niet te gebruiken. Wij krijgen woensdag zeven en donderdag acht wielrenners te eten en te slapen. Het is altijd een heel gezellig gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze moestuin loopt synchroon met die van jullie, grappig. Dat het tamelijk onbeduidende bloemetje van de tomaat er zo prachtig uitziet, weet ik nu dankzij jouw prachtige foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanavond de eerste sla gegeten, Emie, prachtige grote krop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn courgettes staan even ver denk ik, en ik zit niet in de Ardeche ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn courgettes komen een heel eind achter. Heeft waarschijnlijk te maken met het late zaaien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @; natuurlijk-rijk, de temperaturen in de Ardeche op zeshonderd meter kwamen ruim een week geleden niet veel boven de twintig graden uit, daarom ben ik zo blij met de hoge temperaturen van afgelopen week.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @; De Zandeik, tot voor een week wilde ze bij mij ook niet echt, en opeens een groeiexplosie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy