Doorgaan naar hoofdcontent

Volle potten, lege potten

Wat hadden niet veel braam dit jaar, zal de droogte wel geweest zijn. Met de zakjes die ik in de vriezer had zitten heb ik vanmorgen negen potten jam kunnen maken. Ik kan het niet laten om wat te experimenteren met mijn jam dus ik heb er deze keer wat stukjes appel bijgedaan en een paar kaneelstokjes mee laten trekken. Proeven doen we morgenochtend bij het ontbijt. Ik zit blijkbaar in zo'n opruimfase (zie mijn blog van gisteren) want ik heb ook mijn, nog lege, pottenvoorraad eens kritisch bekeken en er staat nu heel wat klaar voor de glascontainer. Al een aantal jaren spaart een lieve schoonzus die mooie jampotten met dat rood geruite deksel voor me en daardoor heb ik een heel stel andere weg kunnen doen. Ze heeft al weer een doos klaar staan, vertelde ze me. Hierna mag ze stoppen met sparen, want voorlopig kan ik met die nieuwe potten jaren vooruit.


Reacties

Elizabeth zei…
Ja, dat zijn hele leuke potjes!
Jammer dat je niet zo veel bramen hebt, want ze zijn zo lekker en gezond.
Wij hebben dit jaar - trouwens vorig jaar ook - een overvloed aan bramen!
Ik maar er bramensap van en dit doen we over de yoghurt.
Opruimfases zijn af en toe heel goed, profiteer er maar van!

Groetjes,
Elizabeth
Marthy zei…
Meestal maak ik ook bramensap, Elizabeth, maar ik heb gelukkig nog wat potten met sap van van verleden jaar.
Heidi zei…
Hier valt de opruimfase ook wel eens samen met het begin van het schooljaar. Morgen tussen de vakantiewas door probeer ik ook nog wat confituurtjes of sap te maken. De confituur ook allemaal in zo'n gelijkaardige potjes, sap in beugelflesjes. De andere soorten potten gaan ook allemaal weg, een mens verzamelt nogal wat op een paar jaar tijd ;)
Marthy zei…
Ik had een verzameling van vele jaren, Heidi,er staan nu twee grote dozen voor de glasbak. Morgen ga ik nog even mooie etiketjes uitprinten voor de bramenjam.
KnutzEls zei…
Hihi, het opruimvirus is internationaal dus. Dat kent geen grenzen ;-)
Anoniem zei…
Hoi Marthy, ik ben wel geinteresseerd in van die mooie potten als er over zijn...ik heb er geen meer in Foulix, en er is toch altijd wel wat fruit om jam van te maken in de zomer. Groetjes uit een koud Belgie. Lilian
Marthy zei…
Dat kent zeker geen grenzen, Els. En morgen ga ik door, want ik moet even profiteren van dat heersende virus.
Marthy zei…
Lilian, ik vraag die lieve schoonzus of ze gewoon doorspaart voor jou. Vandaag hier wat lichte regen, maar van storm of wateroverlast nog geen sprake.
Chantal zei…
Kan ik een potje bestellen bij je>
Marthy zei…
Ik zou graag een potje bij je brengen, Chantal, mail me je adres maar. Wie weet?
Wieneke zei…
Je moet ook gewoon eisen, dat de cadeaugegeven potjes met de leuke dekseltjes schoon teruggegeven worden. Dat scheelt een enorme hoeveelheid van dat vreselijke etikettenafweekgedoe van nieuwe potjes. Ik ben daar erg streng in, Marthy :-)
Marthy zei…
Ik heb jammer genoeg wat vergeetachtige mensen in de familie, maar ik ga strenger optreden, Wieneke. En afweken van etiketten is niet meer nodig, ik spoel ze er tegenwoordig zo van af. Kijk even hier, ik hoor wel wat je er van vindt. http://heenenterugnaardeardeche.blogspot.fr/2015/06/ambachtelijk-gemaakt.html
Inge zei…
Die potten (bij elkaar gespaard door mijn schoonouders) gebruik ik ook, wat ik over heb gaat naar een Oostenrijkse vriendin. De glazen strooppotjes van Hero zijn trouwens ook leuk.
Marthy zei…
De potten met rode deksels gebruik ik voor de Jam Inge, de andere potten voor tomatensaus, chutneys, vruchtensausen enz.