Doorgaan naar hoofdcontent

Verhuizing

Onze goede buurvrouw Marie-Christine gaat verhuizen. Na haar scheiding tien jaar geleden is zij in het huis blijven wonen maar uiteindelijk is dat niet zo'n goede beslissing geweest. Financieel kan Marie het niet langer opbrengen, het grote oude huis met veel achterstallig onderhoud werd haar een blok aan het been. Volgende maand vertrekt zij naar een veel kleiner huis in Vals les Bains, een half uur hier vandaan. We zullen haar missen, we hebben in die 24 jaar veel lief en van haar kant veel leed met elkaar gedeeld. Haar huis is gekocht door een echtpaar uit Tours wat in Noord-Frankrijk ligt. Deze mensen gaan het als tweede huis gebruiken maar zullen er veel zijn. De vrouw is dit jaar met pensioen gegaan en de man werkt veel via internet. Zij zoeken de rust volgens Marie. Hoe jammer we het ook vinden dat Marie-Christine verhuist, het is ook weer leuk om met andere mensen kennis te maken. En ach, wat is nou een half uurtje rijden om een goede vriendin te gaan bezoeken. We zullen elkaar beslist niet uit het oog verliezen.

Reacties

Ach die Marie-Christine. Jij schreef dikwijls over haar. Ik ga haar al bijna missen. Bij die leuke feestjes die jullie daar zoal vieren.
Dag, Madelief
Sjoerd zei…
In ieder geval beter dan dat het een tijd leegstaat en in verval raakt.
Ineke zei…
Wie weet wat voor leuke nieuwe buren jullie krijgen.
Wens haar alle geluk.
Marthy zei…
Ik zal haar zeker missen, Carin, ik had een goede 'klik' met haar.
Marthy zei…
Het is een mooi huis, Sjoerd, en het is het waard om goede bewoners te krijgen.
Marthy zei…
We hebben ze nog niet ontmoet, Ineke, maar zijn nieuwsgierig.
Vlimbouter zei…
Hopelijk vindt Marie-Christine in haar volgende verblijfplaats ook buren waar ze lief en leed mee kan delen én krijgen jullie toffe nieuwe buren.
Marthy zei…
Om redenen waar ik hier niet over kan uitweiden hoop ik met heel mijn hart dat ze fijne buren krijgt.
Wieneke zei…
Fijne buren zijn altijd goud waard. Je hoeft elkaar niet te overlopen, maar zo af en toe een bakje koffie met een kletsje en hulp als dat nodig is..... Ik prijs me gelukkig met goede buren, maar zij prijzen zich ook gelukkig, want het is natuurlijk nooit eenrichtingsverkeer. Ben benieuwd hoe jullie het gaan ervaren. Maar veel ligt aan jezelf, hoor. Ik word altijd zo moe van mensen, die 'niet de eerste stap zetten, want ZIJ moeten dat maar doen'. Maar zo zijn jullie vast niet :-)
Mirjam zei…
Altijd spannend om nieuwe buren te krijgen, je weet maar nooit hoe de klik zal zijn. Spijtig voor Marie-Christine dat zij haar geliefde huis niet kan behouden. Ik hoop voor haar dat ze het heel snel naar haar zin zal krijgen in haar nieuwe huis.
Fijne nieuwe week,
liefs,
Mirjam
Vera zei…
Zoals jij al eerder aangaf een juiste en verstandige beslissing. Voor Mart dus geen verzorging van eventuele huisdieren. Hij heeft het al druk genoeg.
Marthy zei…
Ons gehucht is zo klein dat je elkaar moeilijk kan ontlopen, Wieneke. Je geeft elkaar een hand of een paar kussen en maakt een praatje. Bij Marie-Christine kon ik en zij bij mij binnenvallen en een kop koffie drinken, maar dat is heel on-Frans.
Marthy zei…
Ik hoop ook op een goede klik, Mirjam, want die hadden wij beslist met Marie.
Marthy zei…
Ja Vera, we hebben in de loop van de jaren veel voor haar gedaan. Ach, zo was het nu eenmaal.