Doorgaan naar hoofdcontent

De nieuwe basisschool

We hadden het in de zomervakantie al beloofd aan kleinzoon Luuk. Als opa en oma weer in Nederland zijn komen we naar je nieuwe school kijken. We haalden hem gisteren op van de buitenschoolse opvang die in het zelfde gebouw is en konden onze belofte nu waarmaken. Iedereen daar wist al dat Luuk ons een rondleiding ging geven en dat zijn oma foto's zou nemen.

Hij had het al in geuren en kleuren verteld, we moesten plastic sloffen aan. De schoolkinderen moeten hun schoenen uit doen op de grote mat en ze in hun kluisje zetten.


Wat ziet dat er leuk en fleurig uit. Niet meer te vergelijken met hoe wij en ook nog onze kinderen school gingen. Vooral de ruimte die de kinderen hebben om te spelen viel mij op.


Onder de grote trap die naar de lokalen van de bovenbouw gaat is een leeshoek ingericht met lekker zitkussens.


We mochten nog een kijkje in de gymzaal nemen, moesten het legowerk van Luuk even bewonderen en gingen toen weer naar huis. Op het laatste moment dacht hij nog aan zijn rugtas die in zijn kluisje lag. Blijkbaar vindt hij die erg interessant want daar moest oma beslist een foto van nemen.




Reacties

Vera zei…
Tuurlijk is zo'n kluis interessant. Best een verantwoording!
Héél lang geleden hadden wij op de kleuterschool allemasl een pantaffelzak, ja echt waar. Ook daar mochten wij dus niet op schoenen naar binnen. Wel knus. Ik ben jaloers op Luuk!!! Ik wil ook zo'n ezel/Iejoor fautuil. Ik ben heul jaloers hoor Luuk
Bertiebo zei…
Zo leuk dat Luuk trots is en het wil laten zien allemaal. Begrijp ik nou dat alle kinderen op hun sokken lopen op school?
Vera zei…
Allemaal en pantoffelzak
Leuk dat je op deze manier het nieuwste van het nieuwste op schoolgebied krijgt te zien. En ik zou ook trots geweest zijn als ik een kluisje had gehad op school.
Jeanne zei…
Apetrots op zijn school! Er is niet mooier dan het aan je opa en oma laten zien, leuk!
Ineke zei…
Sloffen op school anno 2016?
Ik ga terug in mijn kleutertijd: 1954 en 1955. Op mijn kleuterschool moest ik ook sloffen aan over mijn schoenen (behoud van de vloeren). Dochter en zoon (40 en 38) gingen naar dezelfde kleuterschool en mama Ineke moest sloffen maken. Na afloop gingen de sloffen in het sloffenkastje in de hal van de school. Elk kind had zijn eigen plaatje in het kastje zodat je altijd je eigen sloffen aan had.
Heeft Luuk ook nonnen op zijn school????
Ageeth Mooij zei…
Ik heb eens op de site gekeken, wat een prachtige school! Fijn dat ze hun schoenen uit moeten doen, dat moet bij ons thuis ook.
Mooi om te zien hoe trots je kleinzoon is en hoe blij hij is met jullie!
Sjoerd zei…
Mooi toch dat hij trots is op zijn school.
In de weer zei…
Goed idee van die sloffen. Vorig jaar gaf ik hier op school een soort work-shop voor de klas van onze kleindochter. De tafels waar we moesten werken stonden onder de open trap en toen de kinderen 's-middags naar binnen stormden viel er een behoorlijke zand regen naar beneden. Het knutselen was een succes maar het zand vond ik niet fijn.
Marthy zei…
Ik zaldoorgeven aan Luuk dat jij heul jaloers bent. Een jongetje van vijf vindt dat wel leuk.
Marthy zei…
Nieuwe school, nieuwe directrice, Bertie. Alle kinderen lopen op sloffen of dikke sokken. In het begin was er veel over te doen hoorde ik, maar nu na een paar weken is het stormpje al geluwd.
Marthy zei…
Ik keek mijn ogen uit, Jeanette, echt zo anders.
Marthy zei…
Hij stond ons buiten op te wachten, Jeanne.
Marthy zei…
Haha, geen nonnen maar wel een nieuwe directrice met haar eigen regels.
Marthy zei…
Kinderen zijn zo snel gewend aan iets anders, bijvoorbeeld schoenen uitdoen. We waren de deur nog niet door of hij wees meteen op de bak met plastic sloffen en vertelde dat de schoenen uit moesten.
Marthy zei…
Gelukkig maar Sjoerd, hij moet er nog een jaar of zeven doorbrengen.
Marthy zei…
Het is natuurlijk practisch, Toos. Schoon en het spaart de mooie vloeren.
Lida zei…
Zo, dat is nog eens leuk naar school gaan. Wat een verschil met vroeger inderdaad. Nu ik die gymzaal zie moet ik weer denken aan hoe mijn moeder voor mij een gymbroekje moest naaien. Volgens mij kreeg ze van school een patroontje en stof mee, want we hadden allemaal een zelfde soort kort blauw pofbroekje aan, herinner ik me vaag.
Kan me voorstellen dat Luuk trots was om jullie z'n school te laten zien. Ziet er prachtig uit.
Vera zei…
Bij mij staat ook steeds alles dubbel?
Vlimbouter zei…
Pantoffels op school? Nog nooit van gehoord, maar ik vind het wel een goed idee - en vooral bij regenweer.
Marthy zei…
Bij mijn kinderen ook nooit panttoffels, maar nu weer wel.
Marthy zei…
Zowel van binnen als van buiten, Alet. En vooral licht en ruim.
Wat een aparte school! Zowel wat betreft het uittrekken van de schoenen als de brede opzet van de speelruimte. Geen wonder dat Luuk dat graag even wilde showen.
Lieve groet
Marthy zei…
Kan jij je de gymzaal in de Bronckhorststraat nog herinneren, Lida? Ik weet nog dat die gebouwd werd.
Marthy zei…
Dat uittrekken van de schoenen roept nog al wat op onder mijn lezers. Als ik mijn zoon en schoondochter zo hoor ook onder de ouders van de leerlingen. Ondertussen weet men bijna niet beter....
Tjee! daar kunnen ze bij ons een voorbeeld aan nemen. Lopen al jaren te steggelen over een brede school, die er voorlopig de eerst komende jaren nog niet staat waarschijnlijk. Het ziet er super mooi uit! en wat goed dat ze de kinderen leren verantwoordelijk met de mooie spullen om te gaan door in ieder geval hun schoenen uit te doen ;-)
Marthy zei…
Ja, over een brede school is bij ons ook gepraat maar dat lukte niet, daar had de christelijke kant van de inwoners van ons dorp teveel moeite mee. Geeft niet, iedereen in zijn waarde laten maar toen werd deze school er wel doorgedrukt.