Doorgaan naar hoofdcontent

In de Zevende Hemel

Wij komen zelden in een stad, wat dat betreft zijn we echte onnozelaars, niets gewend. Dus toen we verleden week in Maastricht lopen keken we soms verwonderd in etalages. Die hierboven wekte de interesse van de man. Een heel oud zaakje wat bromfietsonderdelen verkocht, dat zie je bijna nergens meer. Mart heeft in de beginjaren in Stolwijk ook bromfietsen verkocht en gerepareerd dus hij herkende veel onderdelen. De foto hieronder is genomen voor een winkel die carnavalskleding verkocht. Deze maskers deden me denken aan de berichtgeving in de kranten over al die idioten die zonodig kinderen schrik moeten aanjagen.

Jammer dat Mart net nieuwe schoenen had gekocht, anders had ik hem mee naar binnen getrokken bij deze winkel. Het zou dan wel slepen geworden zijn. En het Maria beeld hieronder stond bij een slager in de etalage, verwonderlijk maar wel leuk, zeker in vergelijking met de volgende foto's.


In een kleine etalage stond deze buste die ik wel leuk vond dus ik nam een foto. Toen las ik pas de tekst erboven over die Zevende Hemel. Nieuwsgierig als ik ben liep ik even het halletje in, de voordeur was open. In dat halletje een bordje met de tekst dat dit het enige bordeel van Maastricht was. Dat had ik ondertussen wel begrepen.  Lachend zijn we verder gelopen.


Reacties

Wieneke zei…
Leuke naam voor een feestelijke tent :-) Ik vind die maskers gruwelijk. Wij lopen ook altijd als Hansje in Bosbessenland rond als we in een grote stad zijn. Niks gewend, he, wij simpele buitenmensen.
Leuke blogpost Marthy. Overal zijn fijne foto's te maken zodat we weer wat te schrijven hebben.
KnutzEls zei…
Hahaha, zoiets zou mij ook kunnen overkomen. Weliswaar een stadse, maar soms groen als gras :-)
Marthy zei…
Wij zien zoveel in een grote stad, dingen die we niet gewend zijn, Wieneke. We amusant hoor.
Marthy zei…
Het zijn de kleine dingen die het doen, Jeanette.
Marthy zei…
Ik voelde me best onnozel, Els, toen ik eerst die buste met volle aandacht stond te fotograferen en daarna pas begreep waarom het ging.
Vlimbouter zei…
Wat doet zo'n Mariabeeld eigenlijk in de etalage van een slagerij? Daar zou je een heel verhaal kunnen bij verzinnen... Leuke fotoreportage!
Mirjam zei…
Soms is het zo leuk om alleen maar etalages te kijken... Die schoenen... haha... zou jouw Mart daar op kunnen lopen? Ben zou constant over de punten struikelen, zegt hij dan zelf hoor... En die laatste etalage is wel heel feestelijk ja... Daar zal menig privé feestje gevierd worden...
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Pippa's Hus zei…
Wat leuk om zo met jullie etalage's te kijken. En wat voor etalage's! Grappig hoor! XX Esther
Bertiebo zei…
Ha ik zit hier ook te lachem
Marthy zei…
Ja, dat vroeg ik me ook af, Lut, vandaar de foto. Ik kan niet anders verzinnen dan dat de slager zijn geloof graag uitdraagt
Marthy zei…
Haha, hij zou ze niet eens willen hebben, we hebben net een paar stoere stappers voor hem aangescaft, Mirjam
Marthy zei…
Ik had nog veel meer foto's van etalages. Als je oplet zie je van alles in zo'n stad, Esther.
Marthy zei…
Toch leuk, 'een hemels huisje voor plezier'. Hoe krijgen ze het verzonnen, Bertie.
Sjoerd zei…
In de zevende hemel... Jij weet nu hoe je er geraakt.
Muggenbeet zei…
Je hebt echt wel oog voor de mooie dingen.
Marthy zei…
Haha, het ligt er aan wat werkelijk moois is....
Marthy zei…
Maar of ik er behoefte aan heb om daar te geraken...?