Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw bed

Ik ontdekte dat ik nog een behoorlijke hoeveelheid aardbeien in de vriezer had, drieëneenhalve kilo en die vriezer moet zo langzamerhand leeg. Inmiddels zitten die aardbeien in potten, heerlijke saus van gemaakt voor in de yoghurt. Maar om de geweldige aardbeienoogst van ons te continueren hebben we het aardbeienbed vernieuwd, het was en een paar jaar oud. Landbouwplastic gekocht, nieuw bed klaargemaakt en plastic vastgelegd en gaten gemaakt.

Eerst de planten van verleden jaar gescheurd en daarna nog wat oudere. Vierentachtig planten gepoot, nog een heel werk maar ze zitten erin en ik ben blij dat we het gedaan hebben. Om mijn knieën te sparen werk ik zoveel mogelijk vanaf dit krukje, tip van de Ceasar therapeute. Mijn handschoenen gaan in een sopje, schoon voor volgend jaar.


Reacties

Jeanne zei…
Dat ziet er strak uit! P.S. de naam van mijn blog is een klein beetje veranderd, doordat ik nu betaalde versie heb zonder reclame: sjannesblog.com
Goed gedaan Marthy. En mooie nieuwe foto boven je blog.
Marthy zei…
De nieuwe kopfoto is gemaakt van de prachtige bottels van een rode roos die ieder jaar weer bloeit tegen het hek van het kleine begraafplaatsje.
Wat een fijne klus, volgend jaar een overvloedige oogst aan aardbeien!
Mens, wat een werk, maar...je plukt er volgend jaar de vruchten van (-:
Die kopfoto vind ik ge-wel-dig! Ik heb trouwens iets met bottels. Je ziet ze in allerlei vormen, groottes en kleuren. En ze drogen mooi in, in kransen. Prachtig!
Marthy zei…
Ja, als ik zo naar de foto's kijk ben ik heel tevreden over ons werk, Jeanne.
Marthy zei…
Daar doen we het voor, Stefanie, voor die overvloedige oogst.
Marthy zei…
Ik heb veel rozen hier maar deze bottels zijn echt top. Prachtig van kleur en lekker groot. Van de wilde roosjes die overal in de kant staan knip ik takken en zet in grote glazen mandflessen.
Sjoerd zei…
Dat wordt volgend jaar genieten van dat nieuwe veld...
Vlimbouter zei…
Prachtige rozenbottels boven je blog! En dat veldje garandeert een lekker smulfestijn volgend jaar.
Claudia zei…
Wat grappig, wij gebruiken precies hetzelfde krukje in precies dezelfde kleur in de tuin :-) Lekker makkelijk als je heermoes tussen de tegels van het terras moet wegtrekken... Het nieuwe aardbeienveld ziet er weer strak uit!
Emie zei…
O, o, wat een werk en wat een voldaan gevoel zullen jullie hiervan hebben. Misschien ga ik je voorbeeld nog volgen. En zo niet, dan doen we het volgend jaar nog een keer met de oude aardbeibedden.
KnutzEls zei…
Na al dat werk is het goed rusten, met kookboek om voor volgend jaar weer aardbeienrcepten te hebben. Mooi vooruitzicht.
Jan uit Perth zei…
Prachtige foto op de voorpagina, gaaf krukje enne...: wat zijn jullie toch bezige bijtjes, Marthy!
In de weer zei…
Ooh, dit geeft zoveel voldoening hè. Weet jij soms of je van alle rozenbottels jam kan maken ? Of moet je daar een speciaal soort voor hebben ?
Marthy zei…
Je eigen aardbeien, zo lekker Sjoerd
Marthy zei…
Ja, deze rozenbottels zijn wel erg mooi en hebben in het verleden ook al mooie foto's opgeleverd.
Marthy zei…
Het is een ontzettend makkelijl krukje, Claudia. De poten zijn lekker dik, zakt niet zo gauw weg in de grond.
Marthy zei…
We hebben het nog net met droog weer kunnen doen, Emie, want nu regent het.
Marthy zei…
Ja Els, ik heb met die overvloedige oogst al heel wat aardbeienrecepten verzameld maar sta altijd open voor nieuwe.
Marthy zei…
Krukje komt bij Ikea vandaan, Jan, stelt niets voor, is van plastic. Hebben jullie ook Ikea in Australië?
Marthy zei…
Je kan volgens mij van alle soorten rozenbottels jam maken. Pas wel op waar je ze plukt, niet plukken langs wegen waar veel auto's rijden bijvoorbeeld of als je weet dat de rozen bespoten zijn.
Jan uit Perth zei…
Yep, die hebben hier in Perth ook een joekel van een "store". Ik koop er altijd onze waxinelichtjes, waarvan ik er wel zo'n 30 per avond "opstook" c.q. "aansteek". Zal wel een verslaving geworden zijn: in Ittala glaasjes schijnen die hier zowel binnen, als buiten. Ach Marthy, je doet wat voor een beetje sfeer, toch?
Marthy zei…
Jij kan lekker koken, maakt het sfeervol...ideale vent, Don zal blij met jou zijn.