Doorgaan naar hoofdcontent

Vijftig schatten

Ik kocht een paar weken geleden een prachtig boek waar ik erg blij mee ben. In de grote supermarkt waar wij onze boodschappen doen is een apart schap met nieuwe uitgaven over de Ardèche en ik kan het nooit laten om daar even een blik op te werpen. Toen ik dit boek zag wist ik meteen dat ik het wilde hebben.


In het boek foto's en een korte beschrijving van vijftig mooie plekken in de  Ardèche. De maker van dit boek, een fotograaf,  woont in Privas en van daaruit heeft hij, vaak wandelend, zijn tochten gemaakt. Hij vertelt ook wat hij mooi vindt aan een bepaalde plek. Veel van wat in het boek staat kennen wij maar zeker niet alles is bezocht door ons. Zijn foto's maar ook de keuze van al dat moois in de Ardèche spreken mij erg aan.



Neem bijvoorbeeld Thines, waar de tijd heeft stilgestaan. In onze ogen één van de mooiste dorpjes van dit departement, hier moet je een keer geweest zijn. We zijn door dit boek al op een paar prachtige plekken geweest die wij niet kenden dus het wordt een uitdaging om er nog meer te bezoeken. Dat zal moeten wachten tot volgend jaar want vandaag zijn we onderweg naar het noorden, onze Nederlandse plek wacht op ons.



Reacties

Muggenbeet zei…
Dergelijke boeken zijn meestal erg de moeite: om plekjes te leren kennen en cadrage van de fotograaf. Ziet er prima uit. Is de auteur iets opmerkelijks vergeten?
Marthy zei…
Ha, daar heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht, maar ik vind hem zeer opmerkzaam en hij heeft volledig onze smaak van schoons.
KnutzEls zei…
Om de winteravonden vooruit te genieten. Goeie terugreis.
Een verzameling schatten in een boekje. Je hebt een half jaar de tijd om jezelf af te vragen waar jullie eerstvolgende wandeltocht naartoe gaat (-:
Jullie zijn toch pas nog in Thinnes geweest?
Lieve groet
Onliemie zei…
Mooi... ik kijk er naar uit om die richting uit te gaan... Ga ik onthouden dat dorpje Thinnes... Veilig "thuis" geraakt?
Sjoerd zei…
Heerlijk als je tegen zo een juweeltje aanloopt.
Jolanda zei…
Nog even heerlijk bij gelezen over jullie avonturen de laatste tijd in Frankrijk en Spanje. Goede reis naar huis, ik ga je blogjes over Frankrijk missen maar je gaat ons vast verblijden met mooie Hollandse posten.
miekequilt zei…
Goede reis! Maar waarschijnlijk zijn jullie al weer hier. En dan knuffelen met de ( klein) kinderen.
Marthy zei…
Heerlijk Els, die winteravonden in Holland, ik verheug me er al op.
Marthy zei…
Wij zijn weer veilig thuis, Kris. En Thines moet je zeker onthouden.
Marthy zei…
Ik hou al sowieso van boeken en dan zo eentje, echt om blij van te worden.
Marthy zei…
De Krimpenerwaard is ook heel mooi, Jolanda, dat weet jij ook.
Marthy zei…
Ik heb gisteravond al twee kleintjes in hun bedke zien liggen, Mieke, heerlijk.
Marthy zei…
Dit jaar zijn we niet in dat mooie dorpje geweest, Mirjam, maar een volgende zomer zeker weer.
Mooi zeg!! Ik kan me helemaal voorstellen dat je dit boek de komende Nederlandse winter gaat verslinden ;o) Nu nog een Nldse uitgave misschien ;o)? Goeie reis hoor!!
Emie zei…
En jullie zitten inmiddels weer te midden van je eigen schatten. Rijkdom!
Marthy zei…
Een Nederlandse uitgave hoeft niet voor mij maar ik las dat hij inmiddels nog zo'n boek heeft gemaakt en daar ben ik dan wel geinteresseerd in, Stefanie.
Marthy zei…
Alles wwat ik liefheb weer dicht om me hee, Emy;-)
Mirjam zei…
Ik kijk er al heel erg naar uit om volgend jaar de Ardeche te gaan verkennen en heel wat mooie plekken te gaan zien.
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Dat gaat zeker lukken, Mirjam, daar zorg ik wel voor.
Vlimbouter zei…
Zo'n boek is goud waard!
Marthy zei…
Vind ik ook en ik ga al die plekken al wandlend bezoeken.