Doorgaan naar hoofdcontent

In alle soorten en maten

Wij houden van wandelingen die ons door kleine dorpjes voeren want daar is altijd wat te zien. De route van gisteren beloofden er wel drie en werd mede daarom uitgekozen. En wat viel het meest op in die gehuchtjes deze keer? De deuren. De foto van de cafédeur was direct onze favoriet. In een totaal verlaten pand ergens langs de weg zat deze deur met daarboven het opschrift. Een plaatje erop gespijkerd om een gat te dichten en het onkruid wat naar boven kruipt, machtig mooi vinden wij zoiets.

Op dit binnenpleintje zelfs twee deuren, de voornaamste kreeg die mooie boog met sierstenen en de wat kleinere deur moest het doen met een latei erboven, gemaakt van een grote steen. 

Hier alweer twee deuren, de rechtse is natuur het mooist met dat glas erboven. Maar de 'gewone' heeft wel een hele mooie trap onder zich.

Misschien heeft er ooit een toegangspoort ingezeten maar zonder dat vinden wij deze doorgang ook al mooi. Hier kunnen wij echt even bewonderend naar staan kijken, vandaar dat wij nooit opschieten tijdens het wandelen.


En bij deze deur vond ik de verticale planken en het ijzeren rooster wel heel leuk, het zal de plaatselijke gevangenis toch niet zijn geweest? Maar het mooist is toch dat datum boven de deur, 1779. Rond die tijd werden veel huizen in deze streek gebouwd.

Reacties

KnutzEls zei…
Hardstikke mooi!
Jeanne zei…
Allemaal beauty's!!!!
In de weer zei…
Schitterend !!!!
Onliemie zei…
De oude deuren maar ook de verweerde luiken waarvan vaak de verf "afbladdert" ... daar kan ik ook zo van genieten. Of de waslijn in een raam, de poes op de vensterbank, of de "bonne maman" die wat uit het raam hangt te kijken... dingen die we hier in het Noorden toch heel erg weinig zien. Ik voel me dan meteen op vakantie!:-)
Jullie zijn wel wat oud moois tegengekomen op jullie wandeling.
Bertiebo zei…
Mooi zeg. Als je eenmaal op deuren let...
Sjoerd zei…
Ik moet toch ook weer eens naar het zuiden afzakken...
Marthy zei…
Je wordt getriggerd door de eerste en gaat dan opeens de hele dag opletten...
Marthy zei…
Genoeg te genieten in het Franse land, Sjoerd.
Lida zei…
Wat mooi! Hier hou ik zo van.
Annelies zei…
Schiiterende foto's en wat mooi dat je daar oog voor hebt! Iedere wandeling krijgt zo extra "kleur"!
Heerlijk toch om daar zo rond te lopen en ook alletwee daarvan te kunnen genieten!
Jan uit Perth zei…
Helemaal terecht, Marthy: met zoveel moois ga je vanzelf langzamer wandelen... :-)!
Ageeth Mooij zei…
Wat mooi en wat een verborgen verhalen!
miekequilt zei…
Ik dacht bij die laatste foto ook meteen aan een gevangenis. Je foto's zijn weer prachtig. Ik beperk me altijd tot blauwe deuren, daar zijn er ook zo heel veel van. Binnenkort gaan we ook even naar La Douce. Heerlijk.
Vlimbouter zei…
Jouw foto's zijn weer allemaal prachtig! Maar die eerste foto met het opschrift, die vind ik de allermooiste. Mijn echtgenoot en ik zoeken in Frankrijk altijd naar oude opschriften boven deuren en vensters. We hebben al een mooie collectie.
Marthy zei…
Ik die kleine dorpjes lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan. Dat kom je noordelijker niet meer zo veel tegen.
Marthy zei…
Behalve de prachtige natuur, want wat is het mooi op het ogenblik, is er nog zoveel anders te zien, Annelies.
Marthy zei…
Wij zijn stevige wandelaars, Jan maar staan veel stil om iets te bekijken en dan moet er ook nog vaak een fotootje van genomen worden. Maar ja, dat maakt voor ons een wandeling interessant.
Marthy zei…
Al lopend zie je zoveel dingen die je op de fiets en al helemaal niet per auto op zouden vallen. Ik zie veel, jij hebt pikogen zegt mijn man altijd.
Marthy zei…
Wij hebben ook twee blauwe deuren, Mieke, onze kelderdeuren heeft Mart blauwgrijs geschilderd. Geniet van je vakantie in dat heerlijke land.
Marthy zei…
Deze deur was ook onze favoriet, Lut. Zo'n opschrift prikkelt mijn fantasie.
Wat een heerlijk blog! Stuk voor stuk juweeltjes van deuren en/of doorgangen. Het doet allemaal een beetje geheimzinnig aan. Ik zou er ook de tijd voor nemen. Dat maakt dat je leeft als God in Frankrijk (-:
Lieve groet
Marthy zei…
Gelukkig heeft die man van mij een oneindig geduld want ik sta om de klip klap stil. Er is ook zoveel te zien.
Deuren, zo mooi vaak, en met zo'n opschrift erboven helemaal.
Prachtig! Ik heb ook iets met (oude) deuren en maak er altijd foto's van!
Marthy zei…
Wat dat betreft kunnen we in Frankrijk wel aan onze trekken komen, er zijn er genoeg, Alet.