Doorgaan naar hoofdcontent

Alles doorweekt

Ik wilde net even op de fiets in Saint Julien du Gua naar de feestelijkheden gaan kijken toen de eerste fietser al aankwam. Die was vroeg, het was drie uur. Het was maar net droog na een hevig onweer wat twee uur duurde met zware regen. Arme renners. Ik besloot maar thuis te blijven want de lucht begon al weer te dreigen en we kregen inderdaad nog een staartje van het onweer. Al gauw arriveerde er weer een groep renners, allemaal als verzopen katten. Maar er werd niet gezeurd over het weer, wat Fransen trouwens bijna nooit doen, men pakte een biertje en ging lekker douchen. Schoenen, sokken en kleding werd te drogen gehangen er er werden fietsen gepoetst in onze garage. Er was zelfs een fietser die zijn fiets schoon wilde spuiten. Kan ook bij ons, niets is te gek.




Reacties

KnutzEls zei…
Ik denk dat je man daar heel begripvol over is. En een schone fiets oogt ook mooier. Maar jammer dat het net regent als zon wedstrijd wordt gereden.
Onliemie zei…
Ik heb nog 5 jaar om te trainen en dan ben ik met pensioen. Dan kan ik buiten de schoolvakanties weg... zou ik dat aankunnen die ritten? ;-)
Marthy zei…
Door de zware regenval was er zand tussen alles wat draaien moet gekomen, Els. Het heeft gelukkig niet de hele dag geregend hoor.
Sjoerd zei…
En Mart helpt uiteraard...
Het eerste wat ik deed na flinke regenbuien was mijn fiets schoonmaken. Pas daarna ging ik douchen (-: Schitterende omgeving bij jullie om te fietsen...
Lieve groet
In de weer zei…
Goed logeeradres voor de mannen, of zijn er ook vrouwen bij.
Wanneer manlief en dochter gingen mountainbiken werden hier na afloop ook eerst de fietsen schoongespoten want het kon er ooit modderig aan toe gaan. Fijne avond nog.
Gelukkig kan bij jullie veel, zo niet alles. Het is fijn om zo gastvrij te (kunnen) zijn.
Hier is het bakkes heet en kurk droog. Ik sproei volop in de moestuin. Wat water zou dus deugd doen voor de tuin!
Marthy zei…
Tuurlijk kan jij dat! Als je van de zomeer in de buurt ben kom je er maar eens met de deskundige hier over praten.
Marthy zei…
Niets is hem teveel om die fietsers terwille te zijn, Sjoerd. Hij begrijpt ze, hè;-)
Marthy zei…
Deze renner op de foto staat zelfs nog met z'n rugzak om zijn schouders. Eerst die fiets.
Marthy zei…
We hebben bij de groep van vanavond ook een vrouw. Vind ik altijd leuk. Er fietsen trouwens heel veel vrouwen mee en vaak niet de jongsten. Kanjers zijn het.
Marthy zei…
Het zijn allemaal zulke leuke mensen. Wij vinden het heerlijk om gastvrij te zijn, ze waarderen het ontzettend.
Marthy zei…
Een regenbui is altijd het beste maar hier was het gisteren wel erg veel en hard. Mijn siertuin is een beetje een ravage. Dat wordt knippen.