Doorgaan naar hoofdcontent

Voetbalkamp


Kleinzoon Luuk, vijf jaar oud mocht verleden weekend voor het eerst meedoen aan het tentenkamp wat VV Stolwijk al 36 jaar organiseert. Van het eerste jaar af nam er een kind van ons deel aan dat tentenkamp. Alle drie hebben ze hun hele jeugd op voetbal gezeten dus wij hebben heel wat tentenkampen meegemaakt waar we als ouders behoorlijke handjes mee hielpen. In die sfeer gaan onze kinderen verder want onze schoondochter was jarenlang penningmeester van de vereniging, dochter is onlangs toegetreden tot het hoofdbestuur om meer sponsors aan te trekken en een van de zonen heeft zich verleden week aangemeld als lid van de tentenkamp commissie. Ik ben trots op ze, een vereniging kan niet bestaan als er geen vrijwilligers zijn.


Onze voetbalvereniging is veruit de grootste vereniging van het dorp en heeft een grote sociale functie. Er wordt ontzettend veel georganiseerd en het ledental groeit nog steeds, vooral de aanwas van meisjes. Ik kreeg vanuit Stolwijk een link met heel veel foto's van het gebeuren toegestuurd en ik raakte een beetje ontroert bij het bekijken er van. Zoveel bekende maar vooral blije gezichten, zoveel samenhorigheid, zoveel enthousiasme, zowel bij de kinderen als bij de ouders en alle vrijwilligers. Toen ons laatste kind aan het laatste voetbalkamp had deelgenomen heb ik in het krantje van de vereniging het bestuur en alle vrijwilligers bedankt voor al die jaren voetbalkamp, ik vond het goud waard en dat is het nu nog steeds!





Reacties

Emie zei…
Waar een klein dorp groot in kan zijn. Wat heerlijk dat jouw volgende generatie de traditie voortzet.
Ineke zei…
Je kan supertrots zijn op jullie hele gezin. Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers! En wat eel leuke foto's. Ook hier zijn er scouting- en voetbalkampen geweest. Met mooi weer.
Marthy zei…
Ja Emie, ik ben heel blij dat wij in een dorp wonen waar dit mogelijk is.
Marthy zei…
Bas vertelde dat de vereniging zaterdag kontakt met de brandweer heeft opgenomen die op de snikhete zondag een pomp en spuit kwamen installeren. Dikke pret natuurlijk.
Wietske zei…
Mooie plaatjes en pracht initiatief!
Marthy zei…
Al die jaren is het telkens weer een feest, Wiets.
Zo belangrijk, het verenigingsleven. Alleen al bij het plezier dat van die foto s afstraalt,zegt genoeg. Die Luuk daar zo overweldigd door zoveel indrukken, zo mooi om te zien!
Ageeth Mooij zei…
Ik kom sinds 13 jaar bij allerlei verenigingen, omdat alle drie de zonen voetballen. Bij de kleinere plaatsen zijn het toonbeelden van sociale samenhang. Bij onze vereniging in Lelystad is dat helaas niet zo en ik geef ook niet het goede voorbeeld, om welke redenen dan ook. Ik sta zo af en toe in de kantine en daarmee heb ik maar een klein deel van, wat ik onze plicht vind voldaan. Ik kan me je trots voorstellen, wat een mooie beelden.
Marthy zei…
Leuk dat jij dat ziet, Jeanne, dat Luuk zo helemaal onder de indruk is wat alles wat hij daar meemaakt. Zo'n soort kind is hij. Zijn zus niet, dat is meer het bulldozer type, haha.
Marthy zei…
Als je maar wat doet, Ageeth. Er zijn ook mensen die helemaal niets doen, zelfs niet het elftal rijden van hun kinderen. Omdat ik 's zaterdags altijd thuis was (man met een winkel) en wij een grote auto hadden werd ik nogal eens gebeld door leiders van andere elftallen dan die van mijn kinderen. Of ik alsjeblieft....ik zei zoveel mogelijk ja, begreep hun probleem.
Sjoerd zei…
Ik heb jarenlang Judoles gegeven en ook wij organiseerde ieder jaar een kamp. Later heb ik ook deelgenomen in de organisatie van een judokamp bij een bevriende judoclub in Brabant.
In de weer zei…
Mooie beelden Marthy en hardstikke mooi dat je kinderen zich daar ook weer voor inzetten. Waar zou men zijn zonder vrijwilligers.
In ons gezin waren mijn man en onze jongste het actiefst als vrijwilliger bij de volleybalclub
SUPERLEUK, je kleinzoon én wat je kinderen en schoonkinderen voor de club betekenen.
Marthy zei…
Wat wordt er in Nederland, gelukkig, toch veel georganiseerd voor kinderen. Dankbaar werk, Sjoerd.
Vera zei…
Dat hele voet bal kan mij gestolen worden, ik heb alléén maar oog voor Luuk en op de foto waar hij zit, misschien te luisteren?, lijkt hij zelfs ook op jou Marthy! Heel vaak zag ik Mart. Wat een heerlihk kind net als zijn zus. Geweldige kleinkinderen
Bertiebo zei…
Leuk dat de geschiedenis zo doorgaat. Ik zit net naar Onvoltooid verleden tijd te luisteren op de radio. Dit is ook onvoltooid verleden tijd
Vlimbouter zei…
Voetbal of een ander jeugdvereniging: de kinderen leren er samen met anderen te spelen en met anderen rekening te houden. En ze amuseren zich er meestal volop.
Marthy zei…
Onze jongste twee die op ons dorp wonen voelen zich erg betrokken bij het wel en wee van het dorp en daar zijn we blij om.
Marthy zei…
Een grote sportman zit er niet in bij Luuk maar hij vind het geweldig om op voetbal te zitten, het maakt hem trots en hij vindt het ontzettend leuk om te doen. Prima toch.
Marthy zei…
Ja, dat is het leuke als kinderen op hetzelfde dorp blijven wonen alswaar ze opgegroeid zijn.
Marthy zei…
Op mij? Lief van je Vera maar dat geloof ik toch niet.
Marthy zei…
En wat de club voor hen heeft betekend...daar doen ze het gedeeltelijk voor. Iets teruggeven.
Marthy zei…
Leuk als vader en kind dat samen doen.
Onliemie zei…
Leuk dat er zoveel meisjes voetballen bij jullie. En sport en jeugdverenigingen... ze steunen allemaal op vrijwilligers. Gelukkig dat die er nog zijn!
Marthy zei…
Ja Kris, hjet meisjes- en damesvoetbal groeit in Nederland explosief. Leuk hè.