Doorgaan naar hoofdcontent

Wasmachines vullen

Om half acht vanmorgen zwaaiden we deze groep uit, eentje was er al eerder vertrokken. En daarna snel wasmachines vullen, ik heb er gelukkig twee, om al die lakens en handdoeken weer schoon te krijgen. Dan gaan we zelf even rustig ontbijten en verdelen we de verdere taken. Gelukkig bleef het droog en met veel zon en wat wind zijn al die lakens zo droog. Tussendoor is het me vanmiddag  toch nog even gelukt om naar Gua te fietsen waar ik de vrijwilligers even moed ingesproken heb. 


Het was net even een momentje rustig want de mannen zaten een potje te kaarten. Maar er werd me verteld dat er alleen al vanmorgen 1200 passanten waren geweest. Lang ben ik niet gebleven want er moesten nog een paar bedden opgemaakt worden en de maaltijd van vanavond vroeg ook nog wat aandacht. Als ik stop met fietsers te ontvangen ga ik me als vrijwilliger melden en dan ga ik daar ook staan met zo'n kek hoedje op en zo'n blommig schort voor.



Reacties

Jeanne zei…
O ja, ik zie je al!!
Marthy zei…
Ik meen het serieus hoor. Lijkt me hartstikke gezellig om daar te staan en al die fietsers wat moed in te spreken voor de laatste klim naar de Fayolle.
Emie zei…
Het zal je leuk staan, Marthy en dat meen ik serieus hoor.
Heel gezellig onder elkaar! Ik heb een tijd in het bestuurd van De Waardrenner gezeten en zat regelmatig achter het startbureau. Dat was altijd leuk.
Lieve groet
Ineke zei…
Ha...ik zie je al staan. Lijkt me geweldig om dit werk te doen. En zeker in die outfit.
In de weer zei…
Ja, echt wat voor jou. Ik zou me eerder aanmelden voor het maken van de decoraties. Lijkt me ook heel gezellig zo met z'n allen.
Sjoerd zei…
Daar geloof ik niks van...
Marthy zei…
Ik ben niet bepaald mensenschuw en zou het voor een keer best willen doen.
Ageeth Mooij zei…
Dat ziet er goed georganiseerd uit met een prachtig oog voor details!
Marthy zei…
En dan kom jij een weekje over en gaan we daar samen achter die kraam staan. Dan wordt dat dorpspleintje van Gua zeker een grote schaterlach.
Marthy zei…
Jij zou een aanwinst zijn voor die groep, Toos, met je handige handen.
Marthy zei…
Je onderschat me, Sjoerd...
Marthy zei…
Er is zo hard aan gewerkt, Ageeth. En zo ongeveer ziet het in alle dorpen en stadjes langs de verschillende routes uit. Men maakt er één groot feest van.
Marthy zei…
hè, gelukkig dat er nog iemand me serieus neemt;-)
Jeanne zei…
Ik meen het ook serieus hoor, echt iets voor jou!
Wieneke zei…
Wat enorm gezellig allemaal. Is het niet zwaar voor de fietsmannen? Ik bedoel met de warmte en zo. Je hebt het er wel druk mee.
Handig dat je 2 wasmachines hebt. En de wind voor het drogen om dat te compenseren haha.
Marthy zei…
Deze mannen fietsten de grootste tocht, vier dagen gemiddeld zo'n 130 km stijgen en dalen per dag. Hier moet je echt voor getraind zijn, anders wordt het niets. D een rijdt graag met warmte, de ander met regen. Er is gelukkig veel te krijgen onderweg, eten en drinken.
Marthy zei…
Knoepert gezellig.
Marthy zei…
Er staat er eentje in het vakantiehuis en ik heb er zelf een, een grote van 8 kg. Ik ben nog steeds blij dat ik die toen genomen heb.