Doorgaan naar hoofdcontent

Aaibaar


Het wemelt van de vliegen, die grote waar ik de naam weer niet van kan vinden, op de Stachys byzantina (elzelsoor). Ik heb die plant een paar jaar in de border gehad, ben hem kwijtgeraakt en nu heb ik opeens een heel plakkaat van die jongens aan de rand van de moestuin. Helemaal niet erg, staat heel leuk en zoals gezegd, de insecten zijn er blij mee. De naam ezelsoor is goed gevonden, de bladeren van de plant hebben de vorm van een ezelsoor en zijn zacht behaard, aaibaar zeg maar.



Reacties

Emie zei…
Oh, oh, wat ben jij jezelf aan het overtreffen met mooie foto's Marthy. Geinspireerd door jou heb ik ook een andere kop (op mijn blog) gemaakt.
Marthy zei…
Dank je Emie, wat lief dat je dat zegt. Ik doe inderdaad heel erg mijn best. Ben afgelopen winter lid geworden van een fotoclub in de Krimpenerwaard en wordt daardoor getriggerd om het steeds een stukje beter te doen.
Dees zei…
Beeldschone foto's!
Marthy zei…
Dank je Dees, voor het compliment. Een stimulans om nog beter mijn best te doen
De Smet Kurt zei…
Blauwzwarte houtbij :-)

Hopelijk zit die er eind juli nog
Marthy zei…
Hé Kurt, bedankt! Of ie er eind juli nog zit weet ik niet, ik heb meer verstand van plantjes.
Kurt zei…
Marthy, ikzelf neem ook best wel wat foto's, maar dan vooral van insecten en vooral nachtvlinders. Deze laatste zijn werkelijk prachtig om te fotograferen. Ongelooflijk wat er 's nachts zoal rondvliegt. Nachtvlinders kunnen echt héél kleurrijk en verrassend zijn. Moet je echt eens proberen. Niet moeilijk, een wit laken op de grond met daarop een lamp (liefst uv, maar gewoon gaat ook) en zodra de duisternis valt af en toe eens gaan kijken. Je zal versteld staan welke fotomodellen er allemaal naartoe komen
Groetjes Kurt
Marthy zei…
Als jij hier bent, Kurt, kan ik nog wat van je leren!