Doorgaan naar hoofdcontent

Mals buitje

We hebben al dagen prachtig weer, warm, met meestal geen wolkje aan de lucht. En opeens, out of the blue, een regenbui. Zo'n buitje waar iedereen met een tuin naar kan verlangen, niet te hard, niet te zacht, een mals buitje zeg maar. Het was vrij snel over, maar wij moesten wel even een spurt nemen naar de waslijn waar mijn lakens hingen die al naar binnen gehaald konden worden. Inmiddels is de straat weer droog en is de rode valeriaan gelukkig niet platgeslagen door de regen.

Reacties

Emie zei…
Ha, ha, leuke gieter! Hier is het buitje lang niet mals, de hertshooi, de petunia's ... plat. En over het ingezaaide gras moeten we ook maar niet al te optimistisch zijn. Ach, uiteindelijk herstelt de natuur zich wel. En wij ook.
Marthy zei…
Misschien nog een beetje gras bij zaaien? Het is nog niet de langste dag, met een beetje geluk krijg je nog een groen tapijtje. Om te beginnen is je grond in ieder geval lekker vochtig..
Oooo die rode valeriaan staat er prachtig bij, hier is ie sinds een paar jaar verdwenen maar misschien moet ik het nog eens proberen!
Marthy zei…
Geloof het of niet, hier groeit het uit de muren. Overal, maar dan werkelijk overal komt het tevoorschijn. Ik heb het ooit als klein plantje meegenomen naar dit kleine dorpje en we raken het (hopelijk) nooit meer kwijt.
De Zandeik zei…
Een mooie plant die rode valeriaan. Heb hem ooit gehad in de border, maar 'k had de indruk dat hij niet goed tegen concurrentie kon.
Marthy zei…
Behalve in en op muren doet de valeriaan het ook uitstekend hier in de border. Soms zelfs te goed en haal ik hele bossen weg. Vroeger had ik ook witte, maar die ben ik allemaal kwijtgeraakt.