De boel de boel laten

Terwijl ik eigenlijk genoeg in huis te doen had na het Sinterklaasfeest van gisterenmiddag lokte het zonnetje me eerst naar buiten om een rondje Bovenkerkse Buurt te maken. Dat beheers ik aardig, de boel de boel laten en eerst wat leuks gaan doen. Vroeger niet hoor, toen moest alles eerst netjes zijn., heb ik nu nog spijt van. Buiten was het genieten natuurlijk, de vorst en die heldere lucht geeft alles zo'n mooi tintje .


Na nog een foto van de blaadjes van een beukenhaag en de bevroren stengels van het riet in de slootkant moest ik echt weer naar binnen. Nou vooruit, nog even een kopje koffie en mijn mail checken en dan echt aan het werk.Reacties

Onliemie zei…
Gek hé...Ik kan dat ook stukken beter dan vroeger... de boel de boel laten. Stof loopt niet weg... Nu ja, het verstand komt met de jaren! Prachtige foto's maakte je!
Fijne avond.:-)
KnutzEls zei…
We worden niet alleen ouder, maar ook wijzer. Die boel loopt niet weg, maar zulk mooi weer kan zo voorbij zijn. Hier heb ik ook een klusje geruild voor iets veel leukers :-)
Inge zei…
Dat wandelen deden wij gisteren, op maandag moet manlief werken
Marthy zei…
En ben ik blij dat ik dat geleerd heb met de jaren. Waarom ik dat inzicht vroeger niet had.....hoe belangrijk kan een huishouden nou zijn?
Marthy zei…
Groot gelijk, Els. Waarom wachten tot alles klaar is? Hup, naar buiten en genieten.
Marthy zei…
Daar is niet onder uit te komen, Inge. Maar ik liep vanmorgen alleen, hoor.
Elizabeth zei…
Ja, het is zo mooi buiten... Ik kan er ook geen genoeg van krijgen!
Mooie foto's maakte je. Die van de bevroren sloot met knotwilgen is mijn favoriet!
Tja, dat huishouden loopt niet weg hoor. Ik ben er ook heel gemakkelijk in geworden.
Misschien moet ik mijn volgorde ook eens veranderen, goede tip.
wijsheid komt met de jaren, Marthy (-: En ik beheers 'm nog niet zo goed... Maar dat komt misschien ook omdat ik weinig energie heb en ik toch het gevoel heb dat ik elke dag iets nuttigs moet doen. PANG! Krijg ik ineens een inval: juist dát is een reden om de boel de boel te laten. Mooie foto's! Heerlijk dat gezonde, koude weer. Buiten zijn is een feest.
Sjoerd zei…
Ik moest verplicht even de boel de boel laten, maar dat komt helemaal goed. Ik hou van de winter en kan dan ook spontaan naar buiten gaan...
Anoniem zei…
Ha dus voor mij is er ook nog hoop ;-) voor de boel de boel laten. Zit nog midden in de kinderen vlgs mij komt het daardoor, klaar zijn voordat iedereen weer thuis komt. Grt. Lies
Marthy zei…
Ja, die knotwilgen zijn altijd mooi om te fotograferen, Elizabeth, in alle jaargetijden.
Marthy zei…
Ach, het hoeft niet iedere dag maar zo nu en dan gewoon naar buiten stappen zonder er over na te denken wat voor klusjes er in huis nog wachten is eigenlijk heel goed, Angie, zowel voor lichaam als voor geest.
Marthy zei…
Jarenlang heb ik ook altijd dat idee van 'nuttig zijn' gehad. Ik ben blij dat ik dat niet meer heb. Misschien zou jij de energie die je hebt 's morgens moeten gebruiken voor iets leuks en dan kijken in de loop van de dag hoeveel energie je nog hebt voor dat nuttige.
Marthy zei…
Sterkte met je griep en laat alles maar even waaien, Sjoerd.
Marthy zei…
Natuurlijk is bij mij die 'wijsheid' ook pas later gekomen, Lies. En vooral nu ik niet meer hoef te werken geniet ik er van om te doen waar ik zin ik heb.
Ik kan geen reactie plaatsen!
Jeanne zei…
Zo dus wel, sorry. Dit wilde ik zeggen: En deze wandeling heb je toch maar weer 'in the pocket'! Mooie winterse sfeerfoto's!
Marthy zei…
Ik heb dat ook weleens bi jouw blog en ook bij anderen met WordPress. Het lijkt wel of Blogger en WordPress elkaar niet zo liggen.
Marthy zei…
Als ik het niet doe heb ik de hele dag spijt dat ik niet ben gegaan, Jeanne.
Vlimbouter zei…
Die foto met de berijmde blaadjes, die vind ik super!