De boel de boel laten

Terwijl ik eigenlijk genoeg in huis te doen had na het Sinterklaasfeest van gisterenmiddag lokte het zonnetje me eerst naar buiten om een rondje Bovenkerkse Buurt te maken. Dat beheers ik aardig, de boel de boel laten en eerst wat leuks gaan doen. Vroeger niet hoor, toen moest alles eerst netjes zijn., heb ik nu nog spijt van. Buiten was het genieten natuurlijk, de vorst en die heldere lucht geeft alles zo'n mooi tintje .


Na nog een foto van de blaadjes van een beukenhaag en de bevroren stengels van het riet in de slootkant moest ik echt weer naar binnen. Nou vooruit, nog even een kopje koffie en mijn mail checken en dan echt aan het werk.Reacties

 1. Gek hé...Ik kan dat ook stukken beter dan vroeger... de boel de boel laten. Stof loopt niet weg... Nu ja, het verstand komt met de jaren! Prachtige foto's maakte je!
  Fijne avond.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ben ik blij dat ik dat geleerd heb met de jaren. Waarom ik dat inzicht vroeger niet had.....hoe belangrijk kan een huishouden nou zijn?

   Verwijderen
 2. We worden niet alleen ouder, maar ook wijzer. Die boel loopt niet weg, maar zulk mooi weer kan zo voorbij zijn. Hier heb ik ook een klusje geruild voor iets veel leukers :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk, Els. Waarom wachten tot alles klaar is? Hup, naar buiten en genieten.

   Verwijderen
 3. Dat wandelen deden wij gisteren, op maandag moet manlief werken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar is niet onder uit te komen, Inge. Maar ik liep vanmorgen alleen, hoor.

   Verwijderen
 4. Ja, het is zo mooi buiten... Ik kan er ook geen genoeg van krijgen!
  Mooie foto's maakte je. Die van de bevroren sloot met knotwilgen is mijn favoriet!
  Tja, dat huishouden loopt niet weg hoor. Ik ben er ook heel gemakkelijk in geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die knotwilgen zijn altijd mooi om te fotograferen, Elizabeth, in alle jaargetijden.

   Verwijderen
 5. Misschien moet ik mijn volgorde ook eens veranderen, goede tip.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, het hoeft niet iedere dag maar zo nu en dan gewoon naar buiten stappen zonder er over na te denken wat voor klusjes er in huis nog wachten is eigenlijk heel goed, Angie, zowel voor lichaam als voor geest.

   Verwijderen
 6. wijsheid komt met de jaren, Marthy (-: En ik beheers 'm nog niet zo goed... Maar dat komt misschien ook omdat ik weinig energie heb en ik toch het gevoel heb dat ik elke dag iets nuttigs moet doen. PANG! Krijg ik ineens een inval: juist dát is een reden om de boel de boel te laten. Mooie foto's! Heerlijk dat gezonde, koude weer. Buiten zijn is een feest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jarenlang heb ik ook altijd dat idee van 'nuttig zijn' gehad. Ik ben blij dat ik dat niet meer heb. Misschien zou jij de energie die je hebt 's morgens moeten gebruiken voor iets leuks en dan kijken in de loop van de dag hoeveel energie je nog hebt voor dat nuttige.

   Verwijderen
 7. Ik moest verplicht even de boel de boel laten, maar dat komt helemaal goed. Ik hou van de winter en kan dan ook spontaan naar buiten gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sterkte met je griep en laat alles maar even waaien, Sjoerd.

   Verwijderen
 8. Ha dus voor mij is er ook nog hoop ;-) voor de boel de boel laten. Zit nog midden in de kinderen vlgs mij komt het daardoor, klaar zijn voordat iedereen weer thuis komt. Grt. Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk is bij mij die 'wijsheid' ook pas later gekomen, Lies. En vooral nu ik niet meer hoef te werken geniet ik er van om te doen waar ik zin ik heb.

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. Ik heb dat ook weleens bi jouw blog en ook bij anderen met WordPress. Het lijkt wel of Blogger en WordPress elkaar niet zo liggen.

   Verwijderen
 10. Zo dus wel, sorry. Dit wilde ik zeggen: En deze wandeling heb je toch maar weer 'in the pocket'! Mooie winterse sfeerfoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik het niet doe heb ik de hele dag spijt dat ik niet ben gegaan, Jeanne.

   Verwijderen
 11. Die foto met de berijmde blaadjes, die vind ik super!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.