Druk dagje

Oudste kleinzoon Thijs ging gisteravond mee met zijn tante Floor om daar te slapen, de andere drie lagen al bij ons in bed. Dat hield in dat wij er vanmorgen vroeg uit waren want Luuk moest om half negen in de sporthal zijn die door de  voetbalvereniging was afgehuurd en waar van alles werd georganiseerd voor de jeugd. De allerkleinsten, de mini-stars, beten de spits af. Een talent zal hij niet worden, onze Luuk, maar hij doet lekker mee en heeft er plezier in, daar gaat het om.

Nadat alle kleinkinderen weer op weg waren naar hun eigen huis ben ik met dochter Floor even gaan shoppen in Lekkerkerk. Zij had wat kleding nodig en het werkt altijd heel goed als ze in een pashok staat en ik de kleding aansleep. Ik weet heel goed het juiste voor haar uit te zoeken. Missie geslaagd! Daarna nog wat huishoudelijks gedaan, wat wel nodig was na gisteren en aan het eind van de middag mocht ik uitrusten in het filmhuis waar we 'De kinderen van Juf Kiet' zagen. 'Kiet is een juf die je ieder kind wenst. Ze is liefdevol en altijd rechtvaardig. Haar geduld is oneindig. Een jaar lang volgden regisseurs Petra en Peter Lataster juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken, waaronder kinderen die een traumatische tijd van oorlog en vlucht achter zich hadden. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. De kinderen van juf Kiet is een hartverwarmende film, ernstig van inhoud en vaak hilarisch van toon; een ode aan de juf die ieder kind verdient'. (internet) Ik kan nog veel meer over deze film vertellen, ondere andere dat ik hem ontroerend mooi vond, maar ga zelf maar kijken, deze mag je niet missen.Reacties

Annelies zei…
Je hebt weer heerlijke dagen als moeder en als oma achter de rug, volgens mij! Daar kun je met een warm gevoel aan terug denken.
De film die je beschrijft lijkt me echt de moeite waard om te gaan zien: ben benieuwd of die in februari nog ergens zal draaien en anders komt die vast wel een keer voorbij op TV. Ik houd het in de gaten!
Pippa's Hus zei…
Ik las je laatste postjes even terug. Jullie hebben en fijne kerst gehad zo te lezen. En vandaag weer een leuke drukke dag. Lekker dat ze iets organiseren voor de kinderen. XX Esther
Emie zei…
Komende week komt Juf Kiet eindelijk ook bij ons in het filmhuis. Na alle lovende blogjes staan we te trappelen.
Na de kerst is zo'n 'gewone' dag ook weer heerlijk.
Wat leuk dat je je dochter zo goed kunt helpen bij het kopen van kleding.
Marthy zei…
Mooie film Annelies, we waren echt onder de indruk. Ik had het nog nooit zo druk gezien in het filmhuis. Veel mensen uit het onderwijs;-)
Marthy zei…
De voetbalvereniging is de grootste vereniging in ons dorp en staat bol van activiteiten. Onze drie kinderen hadden er al plezier van en nu onze kleinzoon.
Marthy zei…
Fijn, dat wordt genieten, Emie. Ik raakte af en toe ontroert.
Marthy zei…
Ik weet aardig wat haar staat en heb iets meer gevoel voor mode dan mijn dochter. Ik vind mode leuk dus ik doe dit graag.
Jeanne zei…
Je bent ook van alle markten thuis en ja, die film is een aanrader!!
Marthy zei…
Genoten van de film, Jeanne terwijl ik toch niet uit het onderwijs kom;-)
Inge zei…
Die film staat ook op mijn lijstje
Jolanda zei…
Die film staat op mijn lijstje voor deze vakantie! Werkzaam in het speciaal basisonderwijs, al is het administratief, ben ik erg benieuwd.
Vlimbouter zei…
Juf Kiet is (nog?) niet in Vlaanderen. Jammer, want ik zou de film wel willen zien.
Marthy zei…
Ik hoop dat ie nog komt bij jullie, de film is het waard om gezien te worden.
Marthy zei…
Dan moet je hem echt gaan zien, Jolanda.
Onliemie zei…
Ja Vlaanderen kom op!!! Want die film wil ik ook wel heel erg graag zien!
Marthy zei…
Zeker als je een baan in het onderwijs hebt moet je hem gezien hebben, Kris. Ik had al veel achting voor jullie in het onderwijs maar na het zien van deze film nog meer.