Uit de losse pols

Gisteren kookte ik voor het gezin van onze zoon in Scheveningen. Vanavond krijg ik onze dochter te eten. Het kost me geen moeite om telkens weer wat lekkers op tafel te zetten en ik probeer ook vaak een nieuw recept uit. Tweede kerstdag krijgen we de kinderen hier te eten en ik ben van plan om het deze keer in buffet vorm te doen, gewoon een beetje uit de losse pols zeg maar. Maar of het nou door die losse pols komt ik weet het niet maar ik heb totoaal geen inspiratie deze keer. Kookboeken en kersttijdschriften doorgekeken, op internet gesnuffeld, maar een doortimmert plan heb ik nog niet. Dus wie nog een leuk buffetrecept voor me heeft, schroom niet, kom op met dat recept. Ik ben je eeuwig dankbaar.

Reacties

Mirjam zei…
Bij ons gaat het dit keer in twee delen, het kerstdiner, omdat jongste dochter de feestdagen in het buitenland doorbrengt, en het andere stel nog heel hard aan het werk is. Maar a.s. zaterdag komt jongste dochter en wij (lees Ben) maken uit dat bovenste blad een gevulde varkensrollade met pruimen!! Ben heel benieuwd, maar het lijkt me verrukkelijk...
Succes met inspiratie opdoen.
Liefs,
Mirjam
p.s. ik kreeg je envelopje in de bus vandaag, wat ontzettend lief xxxxx
Ageeth Mooij zei…
Ik word recalcitrant van de tijdschriften en opteer voor een captains dinner of een stampottenbuffet ;-)
Emie zei…
Supermarkt Plus geeft in zijn feestdagenmagazine allemaal recepten voor buffetten. Een dinerbuffet, een kinder-, een borrel-, een dessertbuffet. Alleen al de plaatjes gaan jouw inspireren, zeker weten. Geen Plus in de buurt? Kijk op www.plus.nl
Enne: mijn idee om een stapel kooktijdschriften te fotograferen en daarover te bloggen laat ik maar even varen :)
Marthy zei…
Ik zat ook al aan een rollade te denken. Vooraf te braden en als koud vlees opdienen. Dus Ben kan lekker koken, fijn.
Inge zei…
Morgenavond landt jongste, zondagavond oudste (met kat) en dinsdag komt middelste. Dan zijn we fijn met ons vijfjes tot na de kerst. Koken? Ik hoop dat zij dat doen, haha. Een heel makkelijk buffetrecept: https://ikbenglutenvrij.nl/elizabeths-spaghetti/
Marthy zei…
Ik laat me niet gek maken door die tijdschrijften, Ageeth. Wij hebben twee kleine supermarkten waar niet alles te krijgen is. Dus alle recepten met moeilijk verkrijgbare of te dure ingrediënten vallen bij mij al af. Jammer dan.
Heb net even op de site van Plus gekeken, na het advies van Emie. Maar dat ziet er leuk en goed uit. Zal eens googlen of hier een Plus zit.
Pippa's Hus zei…
Poeh aan mij heb je niets. Wij gaan 'gewoon'gourmetten. Nou hoorde ik vanavond op de tv dat dat hip is! Ha ik ben hip! Haha XX Esther
Haak en Pen zei…
Wat vind je van een vismousse, valt hier altijd bijzonder goed in de smaak .
Is makkelijk en goed van te voren te maken
https://haakpen.blogspot.nl/2016/03/vismousse.html
sterkte met zoeken
Met warme groet Manon
Heidi zei…
Ik heb helemaal nog niet in kerststemming, eigenlijk zou het boodschappenlijstje zo bijna klaar moeten zijn, maar voorlopig ben ik niet te motiveren om een menu samen te stellen. Zelfs een kerstboom staat er nog niet. Laat het maar snel weer lente zijn!
Marthy zei…
Goede tip, Emie. We hebben hier zelfs een Plus in het dorp.Ik kom er bijna nooit omdat ik verknocht ben aan mijn kleine Emté met zijn super aardige personeel. Morgen ga ik het magazine halen.
Marthy zei…
Ik kreeg vanavond al een paar appjes van de kinderen met de gerechten die zij gaan maken, dus ik hoop dat dat bij jou ook gaat lukken. Bedankt voor het recept.
Marthy zei…
Dat wordt rennen morgen voor dat magazine, Jeanette.
Marthy zei…
Niks mis mee, Esther. Ik denk dat als de kleine kleinkinderen wat groter zijn dat hier ook weleens gaat gebeuren. Kinderen vinden dat gerommel met die pannetjes leuk.
Marthy zei…
Hier ben ik nou blij mee, Esther. Ik heb dit recept in een ver verleden wel meer gemaakt maar zou niet weten of ik het nog ergen heb. En die onderste vorm op jouw foto heb ik in het geel. komt dat even goed uit.
Marthy zei…
Hoe je het ook wendt of keert, die lente laat nog wel even op zich wachten. Jouw kerststemming komt nog wel, echt waar.
Ook ik ben al dagen in de weer met bladen en boeken, altijd weer moeilijk kiezen, zeker als je alles lekker vind. Ik maak in elk geval een Pompoensoepje, dat staat leuk in kleine glaasjes op het buffet en voor de rest ben ik er nog niet uit.
Hartelijke groet El
KnutzEls zei…
Voor een buffet is een pastasalade altijd lekker. Of wraprolletjes. Pinterst heeft vast ook ideeën.
Marthy zei…
Ook bij mij gaat het soep in glaasjes worden, El. En misschien is de Plus voor jou ook een aanrader.
Marthy zei…
Pastasalade ben ik zo gek op, dat maak ik al vaak, dus niet met de kerst. Maar lekker wraprolletjes, mmmm....
Vera zei…
Hoe krijg je het allemaal nog voorelkaar? Druk in Frankrijk, druk in Holland. Mijn batterij is al jaren op. Ik ga uit eten.
Mijn schoonzusje bakt altijd hartige taarten en dat vindt iedereen lekker. Daarbij wat verschillende soorten brood, worstenbroodjes (voor de kids), kaascroissants en allerhande smeerseltjes. Als toetje vers ijs met slagroom.
Jullie houden er wel van om je handen uit de mouwen te steken!
Lieve groet.
Wieneke zei…
Hartige taarten zijn gemakkelijk tevoren klaar te maken en ter plekke af te bakken. Salades kun je ook ruim tevoren doen. Soep idem. Ik heb een gemakkelijk én superlekker mosterdsoepje voor je in de aanbieding. Laat maar weten of ik je het recept moet sturen.
Een megalekkere tiramisu heb ik ook nog voor jou.
Marthy zei…
Uit eten, ook leuk maar niet voor ons. Wij blijven thuis en vieren het in huiselijke kring.
Marthy zei…
Net dat boekje van de Plus gehaald en daar staat een lekkere hartige taart in. En die worstenbroodjes voor de kleinkinderen, heel goed idee.
Marthy zei…
Lief van je Wieneke, maar ik heb een goed recept vam mosterdsoep, onze kinderen zijn er dol op. En guess what: onze kleinzoon van bijna dertien heeft aangeboden om tiramisu te maken, is dat niet leuk? Hartige taart wordt het dus en inderdaad, één of twee salades. Het begint nu aardig vorm te krijgen.
Mirjam zei…
Ja, dat kan hij zeker, en daar maak ik graag gebruik van. Maar ik vind het zelf ook heel leuk om te doen hoor, we doen het hier zo'n beetje om beurten. Of samen... haha...
Wieneke zei…
Dan zal het allemaal wel dik voor elkaar komen. Ik ben zeer benieuwd naar het tiramisu recept van je kleinzoon.
Wat leuk om van iedereen een lekker recept te krijgen ;o) Hier is de wens al jarenlang een hammetje uit de oven. Super simpel te maken, even inwrijven met wat lekkere dingen (zoals kaneel en honing bijvoorbeeld) en dan alleen nog maar je baktijd in de gaten houden. Halverwege gaan er nog wat plakjes spek overheen voor de knapperige lekker.. mocht je interesse hebben voor het recept dan hoor ik het wel!
Marthy zei…
Graag, mail het me maar even, Stefanie.
Lida zei…
Snuffel anders even op "24 kitchen". http://www.24kitchen.nl/

Marthy zei…
Bedankt Lida, ga ik doen.
miekequilt zei…
Wat een heerlijke dingen kwamen voorbij. Wij gaan met de kinderen, kleinkinderen en mijn vader lekker gourmetten. Dochter en schoondochter regelen voorafje en toetje,dus ik denk dat we wel lekker zullen eten. En daarvoor (uitgestelde) Sint kadootjes, want dat doen we dit jaar eerste kerstdag.
Marthy zei…
Klinkt goed, Mieke. Wat fijn dat jullie dit met zijn allen vieren, zelfs je vader er nog bij.
Vlimbouter zei…
Wij vieren al jaren kerstavond met alle kinderen en een gourmet. Dit jaar vragen mijn huisgenoten een échte Kerstmaaltijd. Ik ben dus ook nog aan het nadenken over wat ik ga koken.
PS: heel erg bedankt voor jouw zalige Kerstpost!!!
Marthy zei…
Het licht begint hier aardig te schijnen;-)