Slappe grond

Kijk hier even wat ik een jaar geleden schreef over het ophogen van het terrein naast onze tuin. Ja, daar is een aardige lading grond opgekomen, we schrokken ervan toen we terug kwamen uit Frankrijk. En waar we bang voor waren gebeurt inmiddels, onze tuin begint aan de kant van de vijver te verzakken, behoorlijk. Die ongerustheid probeerden wij  begin van het jaar aan te gemeente te uiten maar dat lukte van geen kanten. Slechte communicatie van een externe 'deskundige' die het geen bal interesseerde. Totdat ik het na een paar maanden zat werd en een brief stuurde aan burgemeester en wethouders waarin ik dreigde met het stitleggen van de werkzaamheden. Toen kon opeens alles. Ons pand is bouwkundig opgemeten, daarna ingemeten om te controleren of de boel verzakt en ook zijn er trillingsmeters aangelegd. Ik maak regelmatig foto's en zo te zien verzakt ons huis geen centimeter, ook het onderheide terras niet. Inmiddels is de technisch medewerker van de gemeente, een prettige vent, alweer een keer langsgeweest en is dit gesprek ook weer vastgelegd. Afgesproken is dat we afwachten tot al de grond, die in fases gestort wordt, er ligt. Leuk vinden we dit allemaal natuurlijk niet en we blijven hopen dat het ter zijner tijd netjes afgehandeld wordt.

Reacties

KnutzEls zei…
Goeie grutten, wat een bak met zand. Hou het goed in de gaten, maar dat is je wel toevertrouwd.
Marthy zei…
We zitter er letterlijk en figuurlijk bovenop. Els,eergisteren is er in Rotterdam een van terrorisme verdachte Nederlander opgepakt in zijn woning en er werd een kalasjnikov met twee volle magazijnen en diverse andere verdachte zaken in beslag genomen. In die straat stonden wij!
Jeanne zei…
Bah, wat een gedoe. Je kunt er alleen maar het beste van hopen, maar je moet alert blijven. Lastig!
miekequilt zei…
Wat een gedoe, fijn dat de communicatie nu beter gaat.
En wat spannend dat je in die straat stond. Brrrr
Sjoerd zei…
Vreemd, ik zou eerder verwachten dat aan jullie kant de zaak omhoog gestuwd zou worden door de druk aan de andere zijde...
Marthy zei…
We kunnen op het ogenblik niet meer dan dan afwachten, Jeanne.
Marthy zei…
Spannend, Mieke, maar ik heb er liever niets mee te maken. Een man met zo'n wapen, echt brrr.
Marthy zei…
Dat dachten wij eerst ook, Sjoerd, onwetend dat wij waren. Ik heb, toen we hoorden van dit project gebeld met Arie T. Hij heeft een loonwerkersbedrijf en doet al jaren al het grondverzet hier in de omgeving, ook voor de gemeente. Als er iemand verstand heeft van die slappe veengrond hier is hij het wel. Hij vertelde ons dat de grond rondom zou gaan inklinken en dat zeker onze tuin in de problemen zou komen.
Inge zei…
Hou het allemaal maar goed in de gaten, maar dat zit wel snor zo te lezen.
Marthy zei…
Ja, dit is een zaak die we goed in de gaten moeten houden, daar zijn we ons wel van bewust.
Bertiebo zei…
Nou dat is zeker te hopen. Wat erg trouwens dat je eerst moet dreigen hè
Marthy zei…
Ja, de communicatie liep erg slecht in het begin. Een externe deskundige die niet te bereiken was en toen hij uiteindelijk hier verscheen meende hij zich te moeten verontschuldigen met de feiten dat hij ook een gezin had, verhuisd was ondertussen en iets aan zijn enkel had. Toen wij vroegen om tekeningen van de nieuwe situatie had hij die niet bij zich en moest terug naar het gemeentehuis. Zo begonnen we aan een maanden durend proces van miscommunicatie. Ja, toen moest ik echt wel iets gaan doen.
Wieneke zei…
Gemeentes...... *zucht eens heel diep*
Fijn dat er van verzakking geen sprake is. Je moet er toch niet aan denken, want als het eenmaal begint dan gaat het steeds harder.
Marthy zei…
Zoals het er nu voor staat zakt het huis en terras niet. Daarentegen de tuin behoorlijk dus daar zal in de toekomst wel wat aan gedaan moeten worden. Nu maar hopen dat de gemeente dan nog steeds met ons 'meedenkt'.
Dat lijkt me geen prettige situatie.
Nu maar hopen dat de schade in jullie tuin een beetje mee zal vallen..........
Marthy zei…
En dat die schade vergoed gaat worden, Alet.
Vlimbouter zei…
Oei, da's écht niet leuk! Ik duim dat het allemaal goed komt.
Marthy zei…
Ik duim met je mee, Lut;-)