Gisterochtend deden we de laatste boodschappen en dat waren er al niet veel meer want ik kan aardig plannen. Op het laatste moment had ik besloten om vanavond met zijn tweetjes gezellig te gaan kaasfonduen, vond ik wel passen op kerstavond dus we moesten ook nog even langs onze kaasboer. Die heeft een klein winkeltje in een groot kaaspakhuis en het is er altijd druk, de mensen komen er vauit de hele omgeving. Logisch, voor die lekkere Stolwijkse boerenkaas wil je wel een blokje om.
Ik had maar twee stukken kaas nodig, raspen doen we zelf wel. Samen met wat stokbrood, wat fruit en stukjes groente zitten we vananvond heerlijk te smullen.
De foto is er een uit een serie die ik een jaar of tien geleden nam op de eerste verdieping van dit oude pakhuis. Kaas, ik blijf het een prachtig product vinden.
Reacties
Voor enkele jaren terug kenden ik Stolwijker kaas niet maar daar kwam verandering in nadat jij er over schreef en ik er de kaasboer op de markt er naar vroeg en nou eten wij het dagelijks met nog twee andere soorten.Rond deze dagen moet je wel goed plannen,hier week geleden bestellijsten ingeleverd en manlief stond vandaag om 7 uur bij de slager en vanmiddag bij de bakker om o.a grote doos chocoladebollen op te halen,tot overmaat van ramp begaf mijn 2e koelkast het gisteren in het schuurtje en nieuwe wordt vrijdag pas geleverd.
Daar ik nou krap in koelruimte zit komt dochter het gebak straks ophalen omdat we daar 1e kerstdag toch met z’n allen zijn,gelukkig gaan we uit eten anders had ik niet geweten waar alles te laten.
Groet Vera
Lie(f)s.