Afval

Twintig jaar geleden moesten we ons afval nog naar een vuilstort brengen. Even buiten een naburig dorp gooide men al het vuil van een helling. Er lagen koelkasten, accu's, volop flessen en verder alles wat een mens kwijt wil. Onvoorstelbaar voor onze Hollandse begrippen. Ondertussen heeft Frankrijk gelukkig wel een inhaalslag gemaakt en vindt je bij ieder dorp dit soort plekken met bakken voor lege flessen, ook die voor plastic, melkpakken en blikjes. Verder staan er containers voor huisvuilzakken en meestal ook een grote bak voor papier en karton. Altijd buiten het dorp, beslist niet erin en ook niet bij de supermarkten.

Reacties

 1. Niet echt idyllisch maar wel ontzettend handig dit soort milieu-eilanden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In aanvulling, de decheterrie waar je het wat grotere vuil kan brengen is ook zeer goed geregeld in vergelijking met tiental jaren geleden. Altijd iemand behulpzaam aanwezig en die toeziet dat het goed gescheiden in containers komt. Ik las dat ruim 70% gerecycled wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jemig, Emie, wat een keurig woord. We gaan proberen het te gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad Joop, ook de dechetterie is goed geregeld hier. We hebben daar het afgelopen jaar ontzettend veel gebracht zonder enige problemen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy