Mijn wagen volgeladen......

Maria Hemelvaart vandaag, een katholieke feest dag en in Frankrijk een betekent dat een vrije dag. Vlakbij ons wordt er sinds een paar jaar op die dag een brocantemarktje gehouden op Col de Sarasset, gewoon in een weiland. Vlak voordat we wilden vertrekken kregen we van vrienden die er al waren een telefoontje dat het een toffe markt was (het zijn Belgen hè). En ze hadden gelijk, er was veel te zien en te koop.


Hier komen Floris en Noor al met de eerste aankopen aanlopen. De slaapkamers van de kinderen in het huis wat hun ouders verbouwen zijn net klaar dus ze kunnen wel wat kwijt.


Bij één handelaar deden wij goed zaken. Onze vrienden kochten een leuk ijzeren bed en een mooie houten kist die als tafel kan dienen. En ik bezweek voor dit leuke kastje, zeker toen ik de prijs hoorde. Echt blij mee, ik hou van deze stijl en ik heb er in het Stolwijkse huis nog een plekje voor. Vriend Maarten kan goed afdingen en stelde een pakketprijs voor waar de handelaar direct mee instemde.


Wat is zo'n bus dan toch handig, alles gaat erin, alhoewel de klep open moest blijven staan. Gaf niet, het is maar een klein stukje en onze vrienden bleven er uit voorzorg vlak achter aan rijden.


Oh ja, dit nam ik ook nog mee. Een blauw emaille schaal en een papyrus plant. Die laatste echt uit sentiment. In het begin van ons trouwen, bijna 45 jaar geleden had iedereen die in huis. Leuk om er weer eens eentje te hebben.
Reacties

 1. Altijd leuk zo'n brocante markt en zeker als je zo'n leuk kastje vindt!
  En ik herken de Col ... daar waren we vorig jaar... Helemaal leuk om daar nu zoveel bedrijvigheid te zien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herinner me nu dat ik verleden jaar foto's van col de Sarasset heb gezien op jouw blog, Elizabeth. Normaal gesproken is er geen mens te zien, maar nu was het lekker druk.

   Verwijderen
 2. Heerlijk, zo'n aankoop uit sentiment. De parapluplant hadden wij (natuurlijk) ook, leuk en makkelijk te stekken!
  Mooi kastje kocht jij. Hier staat in precies dezelfde stijl een buffetkast met een bruin marmeren plaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk kastje. Zo'n markt laat ik ookniet lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een leuke markt, ieder jaar staan er wat meer handelaren en behalve dat we leuke koopjes hebben gedaan was het ook heel gezellig.

   Verwijderen
 4. Als je wat kunt vinden van je gading is dat prima toch... Mooi kastje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga altijd zonder verwachtingen naar zo'n markt en dan is het zo leuk om iets te vinden wat je leuk vindt.

   Verwijderen
 5. Het lijkt me heerlijk om over zo'n broccantemarkt te lopen. Lekker struinen...
  Dat bed ziet er tof uit!
  En er valt ook nog wat lekkers te eten. Volgens mij was het een klein feestje (-:
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het, Kakel. Alleen dat lopen struinen is al leuk, ook al koop ik niets.

   Verwijderen
 6. Leuke dingen hebben jullie zeg. Wat een bof. En zo'n parapluplant... Ik heb er jaren niet meer aan gedacht maar iedereen had 'm idd. In zo'n accubak

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, zo'n accubak. Die heb ik in Stolwijk nog wel, daar ga ik hem dan in zetten. Goed idee, Bertie.

   Verwijderen
 7. Wat een leuke markt zo in zo'n weiland. En zeker als je nog goed je slag slaat. Ook ik had verschillende parapluplanten in accubakken. Mode zeker toen, maar ik vind het nog steeds een mooie plant. Alleen ikzelf ben niet meer zo van de kamerplanten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is typisch iets voor de Fransen. Gewoon zo'n markt organiseren in een weiland wat ook nog schuin afloopt. Er staan twee huizen daar en verder is er niets. Maar ieder jaar komen er meer standhouders en meer bezoekers.

   Verwijderen
 8. Wat een leuke aanwinsten, Marthy. Het moet een heerlijke dag geweest zijn. Ook bij mij nostalgische beelden bij de parapluplant met die bijzondere manier van stekken maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat stekken maken wist ik niet maar wel onze vrienden. Op zijn kop in het water?

   Verwijderen
 9. Oh, die Papyrusplant. In ons allereerste appartementje hadden wij er ook eentje. En die bleef maar groeien en groeien. Tientallen stekjes heb ik ervan uitgedeeld. Doodsimpel: parapluutje afsnijden, omgekeerd in water zetten en al snel komen er worteltjes aan en kan je het stekje gaan oppotten. De laatste jaren heb ik er inderdaad nergens nog gezien. Pure nostalgie! Leuk dat jij er nog eentje op de kop kon tikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit marktje staan altijd vrouwen met stekjes van planten, ik heb al vaak leuke vetplanten gekocht voor buiten. Nu zag ik bij verschillende vrouwen deze plant staan en ik moest er gewoon eentje meenemen.

   Verwijderen
 10. Nu was ik toch even jaloers. Wat heerlijk om zo rond te lopen en zulke leuke dingen te kopen. Ik ben gek op brocantemarkten en de sfeer eromheen. Vooral die op zo'n weiland, heerlijk. En die plant, ik herken hem meteen. Veel volgers met ongeveer dezelfde leeftijd heb je. Leuk om al die reacties te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf het leuk vinden, Mieke, die brocantemarkten. Zondag gaan we er waarschijnlijk weer een bezoeken. Lucky me!

   Verwijderen
 11. Wat een moi kastje! In Zuid Frankrijk waar wij 4 maanden in het jaar vertoeven is er elke zondag een heel grote antiekmarkt ook in een weiland. Wij gaan er vaak heen maar ik vind het moeilijk om een juiste prijs te bepalen. Ik ben wel heel nieuwsgierig wat jij voor zo een meubelstuk betaald. Hier in Hongarije vragen zij er heel veel voor. Zou je niet verwachten maar het komt doordat Hongaren geen afstand nemen van hun spullen dus er is weinig aanbod.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kastje is helemaal gaaf. We hebben de lades er uit gehaal en de onder- en achterkant bekeken. Ik betaalde er dertig euro voor, een belachelijk lage prijs. De handelaar vroeg veertig, ook voor de kist die onze vrienden wilden hebben. Onze vriend bood toen zestig voor beide en de handelaar hapte toe. Waar woon je in Zuid-Frankrijk?

   Verwijderen
  2. Inderdaad belachelijk lage prijs! Wij hebben een mobilhome vlakbij St Tropez. Als je het leuk vindt kun je hier kijken https://www.facebook.com/deberard121/

   Verwijderen
  3. Wat een mooi plekje, Marie-Jo.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.