Ons huis

Toen ik laatst een foto van ons dorpje of mijn blog zette vroeg Wieneke welk huis het onze is. Vanmorgen heb ik vanaf de weg beneden wat duidelijke foto's gemaakt zodat jullie het kunnen zien.  De drie witte kruisje geven ons eigendom aan. Het meest linkse kruisje is de tuinkamer, daar achter ligt een deel van de binnenplaats en er onder ligt een kelder waar onder andere de olietanks staan voor de verwarming. Het middelste kruisje is onze badkamer, behoorlijk groot met daarboven een zoldertje en daaronder de doorloop van de binnenplaats naar de tuin. Het rechtse kruisje is ons huis. In feite zijn het twee huizen, in het voorste deel wonen wij en het achterste deel is het vakantiehuis. Het is een groot langwerpig gebouw wat met zijn achterkant in de berg staat. Onder het voorste deel van het gebouw ligt een grote kelder die als opslagruimte en werkplaats wordt gebruikt. Ook staat er de grote verwarmingsketel.

De onderste muur geeft de grens van onze terrassen aan maar naar rechts loopt onze grond door onder de huizen van verschillende buren. Rechts onder op de laatste foto zie je het begraafplaatsje met daarboven een deel van de moestuin. Rechts van het begraafplaatsje ligt nog de kleinfruittuin en de boomgaard. Het dorp telt vijftien huizen waarvan er helaas nog maar drie permanent bewoond zijn en dan ook nog door oudere mensen. Op de bovenste foto is te zien dat er veel luiken dicht zijn, iets wat  's winters een normale aanblik is in de dorpen op het Franse platteland.


Reacties

 1. Mooi geheel zo, tegen die helling!
  Mooi op de foto maar in werkelijkheid nog veeeeeel mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief van je, Annelies. Ik vind ons dorpje zo tegen de helling ook heel mooi.

   Verwijderen
 2. Dankjewel, ik snap het nu helemaal. Nu nog even de naam van dat leuke hondje van die aardige meneer. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog meer noten op je zang? (die Belgen onder ons snappen weer niets van deze uitdrukking;-) Het probleem is dat mijnheer Snorremans behoorlijk Ardechois spreekt, dus moeilijk te verstaan. Maar, ik ga mijn best doen!

   Verwijderen
  2. Toch wel hoor, ook Belgen hebben soms wat te veel noten op hun zang, maar we vinden misschien wel dat dat vooral van toepassing is op Nederlanders ;-)

   Verwijderen
 3. Goede en duidelijke uitleg Marthy, leuk om zo van afstand te zien hoe en wat en waar. Jammer dat E nog zo weinig permanente bewoning is, vergrijzing ten top dus. Is er in Frankrijk geen regelgeving ten aanzien van permanente of tijdelijke bewoning? Daar lopen wij namelijk in Oostenrijk tegenop ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nooit gehoord van Franse regelgeving op dit gebied, Inge, er wordt ons geen strobreed in de weg gelegd met onze semi-permanente bewoning. Ik denk dat de Mairie en ook de bewoners van ons dorp maar wat blij zijn dat wij hier zoveel zijn. Kunnen we de oudjes en de huizen in de gaten houden. We hebben vier sets sleutels van andere huizen hier hangen.

   Verwijderen
 4. Wat een genot om zo te mogen wonen. Schitterend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig bezit! En zo goed onderhouden. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi zo tegen de helling aan...
  Ik weet zeker dat we vorig jaar tijdens onze camperreis in oktober heel dichtbij zijn geweest. Ik kan me zelfs de aanblik van jullie dorpje herinneringen; we zijn er langs gereden naar boven!
  Een klein paradijsje waar jullie wonen...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n leuk idee dat jij hier geweest bent, Elizabeth. Moet je toch maar eens herhalen en dan beslist dat weggetje naar ons dorp inslaan.

   Verwijderen
 7. Leuk om zo een beter beeld te hebben bij je verhalen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik klets altijd maar raak maar zo is het misschien wat duidelijker.

   Verwijderen
 8. Wat leuk. En helemaal omdat ik nu weet dat ik het volgende zomer met eigen ogen ga bekijken...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ligt schitterend tegen de helling aan. met die ruimte weet ik niet of in in de winter wel terug zou komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp niet precies wat je bedoelt met ruimte en winter, Sjoerd.

   Verwijderen
 10. Nou heb ik toch moeten turen 😂😂 Ik kijk/lees jouw blog meestal op mijn telefoon. Toch de kruisjes gevonden omdat ik de foto hierop behoorlijk moest vergroten. Gelukkig ken ik jullie huis en tuin redelijk goed. Sweet memories. Mocht iemand een oppas zoeken voor hun huis! Ce ça

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al jaren een bril 😎🙈👀👓 en sinds Vorig jaar alweer een nieuwe hippe kijkert, maar soms is dat nog niet voldoende. Voor de nieuwe blog zet ik de verrekijker, loep en microscoop alvast klaar

   Verwijderen
 11. Mooi zo'n dorpsgezicht. Wat jammer dat het ontvolkt raakt. Lijkt me een plek om tot rust te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De jongeren hebben het nog niet nodig (denken ze) om tot rust te komen, Els. Werk hebben ze nodig en dat is hier nagenoeg niet.

   Verwijderen
 12. Pure rijkdom, samengevat op foto's! Het zou de naam "Heerlijkheid" mogen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat past meer bij een mooie boerderij in de Krimpenerwaard, Kakel

   Verwijderen
 13. Wat een mooie foto's. En bedankt voor de uitleg. Het ziet er,zo in de zon, fantastisch uit. Hopelijk blijft het rustig, maar ik kan me voorstellen dat wat meer bewoners fijn zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een wat jonger stel als permanente bewoners zou prachtig zijn, Mieke....

   Verwijderen
 14. Elke keer als ik foto's van jullie tuin zie, sta ik in bewondering dat jullie alles zo goed kunnen onderhouden. En jullie zijn niet eens het hele jaar aanwezig om alles bij te houden. 'Chapeau' hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als we hier na de winter terugkomen schrik ik me altijd weer een rotje, Lut. Maar dan is het binnen een paar weken weer op orde en dat proberen we de hele zomer zo te houden.

   Verwijderen
 15. Je schrijft dat het huis met de achterkant in de berg staat. Is daar binnen ook nog wat van te zien? Dat vond ik namelijk zo leuk bij onze Fransen. Daar was in de kelder nog wat van de berg te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, bij ons is niets van de berg te zien, Toos. Wel de oorspronkelijke muren 'en pierres'.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.