Vliegen en fladderen

Met vier grote vlinderstruiken op de twee terrassen en een border met vlinderminnende planten krioelt het hier van de vlinders. Het meest vertegenwoordigt is de koningspage waarvan ik al tientallen foto's heb maar het blijft leuk om weer wat nieuwe te maken. Ik gebruik geen gif, niet in de siertuin en evenmin in de moestuin en ook de andere bewoners van ons dorp spuiten nagenoeg niet. Fijn, want zo blijft er hier van alles vliegen en fladderen.

Tijdens de lunch zagen we dit kleine vlindertje in de schaduw op een blad zitten. Het is vast een nachtvlinder maar ik kon de naam niet ontdekken. Had ik nou Kurt maar hier gehad. Dat was een gast van twee jaar geleden en hij determineerde nachtvlinders. Hij wist er alles van en ik heb toen veel van hem geleerd want ik kende het begrip nachtvlinder niet eens.


Reacties

 1. En mooi dat ze zijn. Koninginnepages zijn beeldschoon. Ik heb vanmiddag weer een paar prachtige atalanta's bekeken. Voor wat betreft de nachtvlinders: het zijn er ongelooflijk veel en het is echt moeilijk om hun naam op te zoeken. Ik ga toch eens een nachtvlinderboekje kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ontelbare koningspages hier, Wieneke, het stikt er echt van. Goed idee, ik ga ook eens wat boekjes van vlinders kopen.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Kijk, daar heb je nou blogvrienden voor. Dank je wel, Ludo.

   Verwijderen
 3. Ha, Ludo is mij voor. Ik wilde je ook helpen met "Spaanse vlag".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wat bleven die vlinders mooi "poseren" voor je! Met heel veel geduld heb je stilletjes bij de struiken gestaan, camera in de aanslag en op het juiste moment geklikt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een macrolens, Annelies en klik snel achter elkaar, dan zit er altijd wel een goede tussen. Maar je moet inderdaad geduld hebben, ik sta soms wel een half uur te staan, wachtend op het moment dat een vlinder gaat zitten waar ik wil.

   Verwijderen
 5. Dat lukt mij nu nooit... dan denk ik ...oh prachtige vlinder! En tegen dat ik mijn toestel goed en wel op de aan-stand heb is ie al weg... :-(
  Prachtige foto's heb jij daarentegen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kris, er vliegen er hier zo ontiegelijk veel dat ik kan kiezen.

   Verwijderen
 6. Wij gebruiken ook alleen biologische middelen in de tuin. De natuur begint bij jezelf!
  Frankrijk heeft wel uitzonderlijk mooie vlinders. Heel mooie foto's. Ik kijk altijd graag naar deze fladderaars.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal wel door het mildere klimaat dat wij hier van die mooie fladderaars hebben, Mirjam.

   Verwijderen
 7. Reacties
  1. We hebben er veel vliegen hier, Ageeth en zijn ze allemaal even mooi.

   Verwijderen
 8. Deze vlinder zagen wij ook toen we een paar jaar geleden in de Ardeche waren. Vroeg me ook af hoe die heette. Leuk om dat nu te weten te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Koningspage schijnt in Nederland vrij zeldzaam te zijn, Jeanette.

   Verwijderen
 9. Kijk ik net even op Google naar 'Spaanse vlag', zie ik dat het de vlinder op de 3e foto is. Hoe heet de vlinder op de 1e foto? Die zag ik in Frankrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig!!!! En ja, sinds kort kennen wij nachtvlinders van redelijk dichtbij ;o) Helaas is onze Lily een stoere 'vlindervanger', het liefst in de avond en nacht. Wel zielig natuurlijk maar op deze manier heb ik er de laatste tijd behoorlijk veel van dichtbij gezien, én gelukkig nog kunnen redden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteravond zag ik vanuit de woonkamer een nachtvlinder op het raam zitten, Stefanie. Er zitten mooie exemplaren bij.

   Verwijderen
 11. Volgens mij heb je daar veel geduld voor nodig... Het levert in ieder geval mooie foto's op.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geluk heb jij om zoveel mooie vlimbouters in je tuin te hebben. Bovendien heb je ook nog het geduld om ze te fotograferen zodat wij kunnen meegenieten! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.