Weer raak

Onze vrienden Lilian en Maarten kochten acht jaar geleden een deel van een oude zijderupsfabriek die zij nu nagenoeg gerestaureerd hebben. Ze zoeken nog wat meubels dus reden we vanmorgen naar Joyeuse in de zuidelijke Ardèche waar jaarlijks een antiekmarkt wordt gehouden. Wat we al verwacht hadden bleek waar te zijn, de prijzen liggen daar in een toeristische stad aanzienlijk hoger dan bij ons in de omgeving. Geeft niet, er was genoeg te bekijken en dat is ook leuk. Bijvoorbeeld deze mooie blikken van cacaofabriek Bensdorp, een merk wat ik niet kende. Klopt ook wel, het merk is in 1972 overgenomen door Unilever en daarna in 1984 door de Belgische Barry Callebout.


Maar net zoals verleden week was het geluk aan onze kant en vonden we bij een handelaar met schappelijke prijzen een mooie tafel voor hen en een Zenith klokje voor ons. Maarten maakte er weer een alles-in-één prijs van, de handelaar hapte toe en daar ging het weer, op naar die formidabele bus van ons. De klep hoefde deze keer maar op een kiertje open te blijven staan.
Reacties

 1. Het heeft zich dus weer geloond!
  Binnenkort (nou ja, ergens tussen oktober en januari) is onze middelste ook trotse busbezitter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het al meer gezegd, Inge. Wat moeten we ooit zonder die bus?

   Verwijderen
 2. Waarom lukt het mij nooit? Boffen weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net zoals in deze plaats zullen bij jullie in het zuiden de prijzen veel hoger liggen en zal er misschien zelfs minder aanbod zijn. Wij wonen hier in een niet toeristische streek en dat maakt het makkelijker om koopjes te scoren.

   Verwijderen
 3. Wat leuk die Bensdorpblikken. Jaren geleden verzamelde ik blikken en daar zat ook Bensdorp tussen.
  Ik had er honderden maar ook een hal waar ik ze kon tentoonstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het waren prachtige blikken, Toos. Ik heb er ook aardig wat, verspreid over twee huizen maar heb me voorgenomen om er geen meer bij te kopen.

   Verwijderen
 4. Leuk dat je weer van die mooie spullen hebt kunnen kopen maar wat je zegt; ook kijken naar al die mooie spullen en natuurlijk kijken naar alle mooie mensen is ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vermaak me altijd kostelijk op zulke markten, Annelies. Alleen van al die handelaren zou je een fotoreportage kunnen maken. Moet ik alleen nog wat brutaler worden om dat werkelijk te doen.

   Verwijderen
 5. Ik had destijds een Ford Transit, dubbele cabine en een zee aan laadruimte. Daar kon ik ook alle mee. Met een MG lukt dat echt niet. Dat klokje gaat dan nog wel, maar een tafel...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klokje is heel klein, ging in mijn fototas, Sjoerd.

   Verwijderen
 6. Altijd leuk de brocante markten, niet alleen om te kopen, er is genoeg te zien. Als ik Joyeuse hoor heb ik alweer heimwee ;-) Mocht het lukken gaan we volgend jaar weer naar de Ardeche!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Joyeuse : ooit waren we daar op vakantie. Heerlijk was het daar.
  Wat heb je weer goed gescoord. Afdingen is leuk, vind ik, elkaar wel in waarde laten en geen vel over de neus halen. Dan kan er echt wel wat van de prijs af. Die handelaren verwachten volgens mij niet anders dan dat je afdingt. En na de aankoop is iedereen toch tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk, Mieke. Afdingen is leuk maar je moet een handelaar ook zijn geld gunnen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.