Naar buiten


Gisteren met mooi weer de reis naar het zuiden gemaakt en vanmorgen was het al weer stralend mooi weer. Volgens Mart had het licht gevroren, zou best kunnen maar daar merkten we in de loop van de dag niets meer van. Tot de koffie waren we bezig met de inhoud van de auto maar toen we met ons bakkie leut op een bankje in de tuin van het zonnetje zaten te genieten besloten we om die tassen en dozen te laten voor wat het was en buiten te gaan spelen.

Hier moet je nu het mooi weer is toch van genieten!
De struik hierboven heb ik verleden jaar na de bloei niet geknipt en is nu eigenlijk te groot geworden.
Maar is hij niet prachtig zo? Als de struik uitgebloeid is krijgt hij een knipbeurt, moet wel want anders gaat ie te overheersend worden in de border. 

En hier op de rand van het eerste terras staat het krentenboompje te pronken. Het is een vroegert hoor, verleden jaar was hij zelfs al uitgebloeid toen we kwamen.

Inmiddels heeft Mart het gras gemaaid en heb ik de rozenstruik hier linksvoor gesnoeid.


Zo mooi, die tere witte bloemetjes. Nog even van genieten, binnen een week neemt de wind die bloemblaadjes mee.

Op het kerkhofje bloeit de forsythia, nog zo'n vroeg bloeiende struik waar je in het voorjaar plezier van hebt. 

Ja, die vlinderstruik links moet nog gekortwiekt worden en de rozen tegen het hek ook. Het komt allemaal aan de beurt de komende weken. 
Hopelijk zijn de weergoden met ons.

Reacties

 1. Wat een fijne aankomst. Veel plezier daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van die weergoden hoop ik ook. Een beetje uit eigenbelang want wij trekken over een week ook zuidwaarts. Jammer genoeg niet voor zo lang, gewoon 2 weekjes. Maar ik kijk er ook naar uit. Wat een prachtig bloeiende tuin. Een mens komt helemaal in zomerstemming. Puur genieten daar buiten bij jullie. Verstandige beslissing om de dozen dozen te laten en buiten te gaan spelen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er wordt wat regen voorspeld maar ik duim samen met jou dat het meevalt want ik wil heeel veeel in mijn tuin werken.

   Verwijderen
  2. Regen in het zuiden is bijna nooit voor een hele dag hé. Effe een buitje en dan heet dat een regendag! ;-)

   Verwijderen
 3. Welkom terug in de Ardèche! Precies het goede weekend uitgekozen om aan te komen en helemaal met al die mooi bloeiende planten in de tuin! De boeren hier klagen al over te weinig regen.........maar wat mij betreft, nog maar even geen nattigheid, graag! Geniet weer van jullie tijd hier en tot ziens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gun je in ieder geval mooi tuinweer... Het begin is in ieder geval geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is hier ook al twee weken goed weer geweest - veel zon! Maar he tis inderdaad erg droog - vanaf morgen zou er regen komen en dalende temperaturen en op mijn weer app verscheen einde week zelfs een sneeuw icoontje - ????

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat jullie weer op die mooie plek zijn. Hier bloeit de Amelanchier ook, het is maar een miezerig klein boompje zonder fatsoenlijke vorm, eens kijken wat ik er mee aan moet. Maar de bloei is zó mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben in het begin wat lijnen gespannen om de boom in model te krijgen. Hij gaat nu wat te ver naar voren hangen dus hij gaat opnieuw aan de lijn;-)

   Verwijderen
 7. Ah, jullie zijn weer in het zuiden. Héél fijne maanden weer en ik hoef niet te zeggen “geniet ervan” want daar zijn jullie al volop mee bezig.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.