Stad in beweging

 Ik deed met Els een dagje Rotterdam en werd weer verrast. Het is een prachtige stad die voortdurend in beweging blijft, iedere keer dat ik er kom is er weer wat nieuws te zien. Zoals dit gebouw bijvoorbeeld, gedurfd van ontwerp maar verschrikkelijk mooi, tenminste, dat vind ik. En dan is dat ontwerp ook nog van een Rotterdams architectenbureau. En daar hou ik van, zoek het niet over de (stads) grens als je het onder handbereik hebt. Els vertelde dat de Rotterdammers, nuchter als ze zijn, het al 'De Bloempot' noemen.

Dit project wordt het Depot Boijmans Van Beuningen. Er worden hier straks geen tentoonstellingen gemaakt maar het publiek kan zelfstandig grasduinen tussen 151.000 kunstobjecten en je kan er ook meekijken met herkomstonderzoek, conservering en restauratie.

 Het nieuwe gebouw staat vlak naast het museum Boijmans Van Beuningen. Dat was gesloten maar we keken wel even in de prachtige tuin die achter het gebouw ligt.

We wandelden onder een stralende zon, de mensen legden hun picknickkleden uit in het park, naar de Maasboulevard en dan zie je dit, echt Rotterdam op zijn mooist. Die markante gebouwen en het water wat zo bij deze stad hoort.


Nog een foto met de Erasmusbrug erbij want wat is Rotterdam zonder al zijn mooie bruggen.

Reacties

 1. Wat wil je nog meer, gezellig met een vriendin, mooie stad, heerlijk weer en schitterende foto’s kunnen maken. Een dag om in te lijsten Marthy, een genietdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dagje geweest, zo te lezen! Prachtstad is het toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een stad met veel water is zo levendig, vind ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rotterdam gaat met zijn tijd mee en is een moderne stad aan het worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.