Doorgaan naar hoofdcontent

Porto

In iets meer dan een uur waren we halverwege de dag op Schiphol, gewoon met de bus en trein. Toch wel makkelijk om centraal in Nederland te wonen. Onze vlucht was een beetje verlaat maar we landen toch nog redelijk op tijd op de vlieghaven van Porto.

 Daar konden we om naar de stad te komen de metro nemen. Gelukkig stond er een medewerker bij de ticketautomaat die ons hielp. We waren natuurlijk niet de enige Nederlanders die naar het centrum van Porto moesten en met elkaar kwamen we uiteindelijk op station Sao Bento, middenin het historisch centrum van Porto. 



 In de  stationshal zijn alle muren bedekt met de bekende Portugese tegels, azulejos.


En in dat mooie station lag het Passenger hostel waar wij zouden overnachten.  Makkelijker kon  niet, we liepen er zo naar binnen,  daar naast die yoghurt kar.

Een prachtige zit/slaapkamer,  zo luxe zullen we denk ik de komende weken niet meer slapen. Restaurantje aan de overkant waar  we buiten lekker hebben zitten eten. En nu slapen,  morgen moeten we uitgerust zijn.

Reacties

Sjoerd zei…
Die yoghurt kar vind ik echt super, maar dat was waarschijnlijk te verwachten.
Ageeth Mooij zei…
En een mooi begin, wat een prachtig station en een mooie hotelkamer! Succes!
KnutzEls zei…
Mooi hè, die tegels. Veel mooie wandelkilometers, veel mooie indrukken. Zo'n tocht moet wel heel bijzonder worden.
Bertiebo zei…
Nou dat is dus al het halve werk, dit begin. Maar toch moet het echte werk nog komen. Zet hem op, mensen. En geniet!
Annelies zei…
Zet 'm op kanjers! Fijne wandelkilometers gewenst met heel veel mooie momenten. Zo te zien gaat het fotograferen met je mobiel prima!
Wow, jaloersmakend dit. En dan te weten wat er nog komt! Geniet ervan, het is jullie gegund!!
Anoniem zei…
Ooh, geweldig die tegels , wij waren er in een ver verleden ook eens, prachtig vond ik het. Dat wordt genieten voor jullie daar. Pittig zo’n tocht en avontuurlijk maar echt wat voor jullie, succes en ik geniet mee.
Anoniem zei…
Anoniem is van indeweer. Het gaat nog steeds niet anders.
Oh die tegels, wat mooi!!!!
Succes met de 1e wandelkilometers.