#wanderlust

Ik las vanmorgen in onze krant dat de Duitse jeugd weer wanderlust heeft, oftewel ze hebben het wandelen herontdekt. Om te ontsnappen aan kantoorbanen en maatschappelijk woelige tijden trekken ze de natuur in. En een leuk bijverschijnsel is dat ze de fotografische bewijzen van hun tochten op Instagram zetten.

De Beierse wandelschoenenfabrikant Meindl meldt recordomzetten en Angela Merkel wordt hergewaardeerd omdat ze al jaren met haar man op wandelvakantie gaat.

Ik ben benieuwd of deze trend zich ook in Nederland voort gaat zetten. In Portugal en Spanje zagen we al hoeveel jongeren vanuit de hele wereld de pelgrimstochten maken, het is beslist niet meer alleen de oudere generatie die dat doet.

Ik ben nu bijna zeventig en heb mijn hele leven al veel gelopen. Het begon al in mijn jeugd met een vader die van wandelen hield en ik ben er eigenlijk nooit meer mee gestopt. Het is fijn om te wandelen, ik word er blij van. Het is ook nog eens heel gezond en je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest en je ziet dingen die je nooit zou zien als je fietst of in de auto rijdt.

Reacties

 1. In Oostenrijk lopen we best veel en vaak, hier thuis stukken minder. Ik ben het met je eens dat je al wandelende veel meer ziet cq meer oog hebt voor de omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een aspect van het wandelen, waar ik ook erg van hou, is dat het vaak zo rustig is onderweg. Ik hoop wel dat dat zo blijft eigenlijk. Ik heb geen zin in filelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou tegenwoordig ook van wandelen. Vroeger zei ik altijd dat ik wel eens zou gaan wandelen als ik oud was. Nu is het blijkbaar zo ver. Al een paar jaar trouwens hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wandelen is heerlijk, je ziet telkens weer andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik loop niet zo makkelijk meer, vroeger wel. Ik heb zelfs diverse malen de Kennedy mars gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet je wat ook fijn is aan wandelen? Je kan onderweg zo makkeljik een goed gesprek voeren. Met mijn kinderen heb ik, toen ze pubers en jongvolwassenen waren, kilometers gestapt en ellenlange gesprekken gevoerd. En zelfs nu vragen ze nog wel eens om 'even een toertje te doen'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal waar, Lut. Ik al zo vaak mooie gesprekken gehad tijdens het wandelen. Onze dochter, ze houdt ook van wandelen, neemt als het nodig is werknemers mee voor een toertje. 'Mensen zijn dan meer geneigd zich open te stellen', zegt ze.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.