Dagje Santiago

Fijn om nu eens niet je rugzak te moeten pakken en alweer onderweg te zijn. We slapen een beetje uit en doen een wasje bij de wasserette om de hoek.

Daarna gaan we naar de kathedraal waar we de mis bij wonen. Ik heb al heel wat kerken van binnen gezien naar deze is echt imponerend. Zo groot en overal zitten en staan mensen die uit alle delen van de wereld komen. Dat doet wel wat met je.

Het wordt van te voren niet bekend gemaakt wanneer het grootste wierookvat van de wereld, de Botafumeiro, door de kerk wordt gezwaaid dus het was echt een verassing voor ons om dat mee te maken.


Na de mis wandelen we wat door de stad en gaan langs bij het Nederlandse pelgrimsburo waar we koffie drinken en een praatje maken.

Terwijl we daar zijn horen we op de begane grond waar het Oficina del Peregrino is applaus. Het blijkt dat juist de 300.000ste pelgrim zijn certificado kwam halen.

Wij hadden gisterenmiddag ons certificaat al opgehaald. Daar hadden we een uur voor in de rij gestaan maar dat was echt niet erg hoor, we hadden de leukste gesprekken.  Iedereen was in een jubelstemming omdat het einddoel gehaald was.


Reacties

 1. Wat een ervaringen allemaal zeg, jullie kunnen bij thuiskomst heel wat vertellen aan kinderen en kleinkinderen. Die zullen ook wel trots zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Marthy, proficiat en met recht mag te trots zijn op deze prestatie! Dank je wel dat je met woord en beeld hebt willen delen, ik heb ervan genoten! Geniet fijn na van deze prestatie en caminio! Marrian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie behoren nu duidelijk tot de grote Camino-familie, he? Ik denk zomaar, dat al die mensen die de tocht hebben gemaakt voorgoed veranderd zijn. Wat denk jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi dat je nog daar bent, en ook nog wat van de stad en alles rondom de Camino kunt zien en meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is dan weer een ervaring op zich, buiten de mooie tocht er naar toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat bijzonder moet het zijn om dit allemaal mee te maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.