Dag 6 Caminha - Mougas 23.2 km

 Vanmorgen om zeven uur staken per boot de grens over in gezelschap van een Poolse, een Koreaanse en een Oekraïner. We zijn nu in Spanje en het is meteen een uur later. De oversteek van de riviermonding in een motorvlet duurde maar een kwartier maar we vonden het allemaal kinderlijk spannend. 
Normaal maak je de oversteek met de ferry maar die voer vandaag pas om elf uur en dan zouden we geen dagetappe meer kunnen doen. De Koreaanse  had het voor zich zelf al geregeld en toen heeft de rest van ons zich bij haar aangesloten. 

Ze  is een leukerd, die Koreaanse. Reischrijfster is ze dus ze maakt veel foto's, ook hele gekke en ze maakt doorlopend aantekeningen op haar  telefoon. Ze spreekt aardig Engels en gisteravond begon ze enthousiast tegen ons over 'Idding' en ze maakte daarbij trapbewegingen met haar been. 
Het kwartje viel het eerst bij Mart, ze bedoelde natuurlijk voetbaltrainer Guus Hiddink. Hij bracht het Koreaanse nationale voetbalteam naar de wereldkampioenschappen waar ze zelfs de eerste ronde doorkwamen. De man wordt daar nog steeds op handen gedragen.


 We zijn nu in Galicia en overal langs de route die we vandaag liepen stonden deze mooie palen met erop de afstand die er nog  gelopen moet worden tot Santiago. Inmiddels zitten we op 142 km dus we schieten op. 


 Bijna de hele dag liepen we met onze groep  langs de kust met af en toe een stukje binnenland. Strakblauw met een behoorlijke wind, het is genieten.
In  het laatste dorp voor Mougas gebruikten we de lunch op een terras aan zee. Op de achtergrond zie je een groot klooster, er zijn plannen om er een hotel van te maken. 

Na Oia was het nog ongeveer zeven kilometer  naar Mougas waar we een albergue troffen die ook tweepersoonskamers had. Heerlijk, een eigen badkamer met handoeken,  luxe. Er is hier een overdekt terras met uitzicht op zee waar we straks met zijn allen gaan eten. Het leven van een pelgrim is zo slecht nog niet.

Reacties

 1. Nee, zeker niet, het leven van een pelgrim is fantastisch !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op deze manier wil ik ook wel pelgrim zijn, al kan ik sinds vorige week bijna niet meer lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een zalige tocht! Jammer dat ik niet zo ver kan wandelen door die stomme "hallux valgussen". Ik zou er anders meteen aan willen beginnen. Zo mooi overal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha lieve Pelgrimgangers, wat maken jullie mooie wandeltochten! Ik zie nog steeds blije gezichten dus geen lichamelijke klachten? Fijne wandelkilometers gewenst met mooie ervaringen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.