Doorgaan naar hoofdcontent

Dag 12 Caldas de Reis - Padrón 18.9 km

Gisteravond stuurde zoon Bas een app met een link over de orkaan Leslie, onderweg naar Portugal en Spanje.  Gelukkig geen  last gehad van orkaangeweld,  vanmorgen was het droog  en zelfs warm. 

In het plaatsje Carracedo zagen we deze kerk waar de deur wijd open stond. Dat betekent meestal dat je er een stempel kunt krijgen. 


We kregen er inderdaad een stempel en zagen in de kerk een beeld van de heilige Rochus die als pelgrim onderweg naar Rome met de pest te maken kreeg. Deze heilige wordt vaak verward met de heilige Jacobus die ook een staf en een bedelnap droeg.

Dit was wel bijzonder. We werden aangehouden  door een iemand van de Protection Civil die aanbood ons pelgrimspaspoort te stempelen. Hij had een keurig plankje op zijn moterkap liggen om het stempelen gemakkelijk te maken. Vooruit dan, weer een stempel erbij.



 Deze foto is om even te laten zien dat we net na twaalven de zon er nog bij kregen, het werd echt heerlijk weer, zo rond de 25 graden.

 We kwamen vroeg in Padrón aan waar we weer een prima pensionkamer troffen die ik gisteravond had  vastgelegd. Dit heb ik ook al gedaan voor Santiago waar we morgen hopen aan te komen. De laatste dag, nog 25 km te gaan.


Reacties

miekequilt zei…
Fijn dat jullie goed aangekomen zijn. Goede reis morgen!
Ageeth Mooij zei…
Zo vreemd dat het bij ons in Nederland nog warmer was dan in Portugal!
De verweerde groene deur is prachtig!
KnutzEls zei…
Jullie zijn als een speer gegaan. Geniet van de laatste etappe! Veel plezier en hopelijk nog met fijn weer.
Voor de laatste lootjes, toi, toi, toi
Petje af, wat een mooie prestatie (bijna).
In de weer zei…
Gelukkig maar dat jullie geen last hadden van Leslie.
Veel succes morgen met de laatste kilometers.
Henny zei…
De laaste kilometers succes En sterkte morgen
Lot zei…
Leslie komt toch pas vanavond en vannacht bij jullie? Hoop dat jullie er geen last van hebben maar de berichten nu in Nederland zijn behoorlijk heftig
Sjoerd zei…
Ieder stempel is uiteraard een herinnering, en daar gaat het toch om...
Nog 1 dag te gaan, top!
Wieneke zei…
Aaah, de laatste loodjes gebeuren dus in de zon. Da's heel fijn! Ik maakte me een beetje zorgen om jullie vanwege die orkaan, maar dat is dus niet aan de orde.
De laatste dag was vandaag dus. Hopelijk zijn jullie goed aangekomen.