Dag 8 A Ramallosa - Freixo 17.2 km

We hadden geen grote afstand te lopen vandaag dus we begonnen pas om negen uur. Eerst maar even ontbijten en dat kon aan de overkant bij een leuk cafe. De eigenaar was een vriendelijke vent, perste zelfs vers sinasappelsap voor ons. We konden ook wat broodjes bij hem kopen want er zouden weinig voorzieningen zijn onderweg.

De route is heel divers, veel bospaden en landweggetjes maar soms lopen we ook een stuk over een verkeersweg. Minder leuk want er wordt hard gereden maar het is  natuurlijk niet te vermijden.


We stegen flink tegen de flank van een berg en hadden schitterende uitzichten op de oceaan, telkens moesten we even stil staan.

Jullie zien het, nog 115 km te gaan naar Santiago. We denken daar zondag aan te komen maar het kan ook maandag zijn. We hebben het zo goed gedaan dat we tijd genoeg hebben. 


Onze route van vandaag zou ons naar Vigo brengen maar kilometers daarvoor loop je al door industriegebied, helemaal niet leuk heb ik gelezen. De stad zelf schijnt 
ook niet erg aantrekkelijk te zijn dus daarom hebben wij voor een omleiding gekozen en daar hebben we geen spijt van gehad. Het kost ons wel wat extra kilometers maar die voeren ons over mooie paden. 

Veel eucalyptusstruiken en bomen in de streek.  Prachtig, dat lichte grijsgroene blad tegen de hellingen. In Freixo vinden we een kleine albergue met zes bedden waar we de eerste uren alleen zijn. We doen de was, oh heerlijkheid, ze hebben er een centrifuge staan.Tegen de avond  komt er een Spaans ectpaar aan met de bus, ze waren hopeloos verdwaald. Om half zeven nog een Engelse vrouw,  dus we zitten bijna vol . De beheerder van de albergue blijkt heel lekker te kunnen koken  en daar zijn we heel blij mee.

Reacties

 1. Die struiken zijn inderdaad mooi. Wij zagen ze ook overal in Portugal. Maar ik vrrmoed dat het jong opschot is van verbrande bomen. Minder leuk toch. Jullie schieten lekker op, fijne wandeldagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn zo’n gastheer die lekker kan koken. Hebben jullie allemaal ook dubbel en dwars verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het nog steeds zo goed gaat. Ooit had ik ook zo’n mooie wandeling willen doen, dat is niet gelukt. Dus ik geniet echt van jullie avonturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is dus echt genieten op zo'n lokatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie schieten goed op en blijkbaar zonder pro blemen. Houden zo! De eucalyptus heeft heel mooie zaden - kan je gebruiken als knopen aan een trui, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het blijft mooi... effe niet met die verkeersweg maar de omweg loonde de moeite! Jullie zijn er bijna!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.