Dag 10 Redondela - Pontevedra 21.5 km

 Het heeft de hele nacht door hard geregend maar vandaag zou het droog zijn. Nou, niet helemaal dus. We stonden net buiten het cafe waar we hadden ontbeten  toen de eerste bui viel die gelukkig maar een kwartier duurde. Lang genoeg om toch even onze regencapes om te gooien. Leuk hè,  die van mij in een rood-wit ruitje. 

 Je ziet het overal in de wereld, spullen die mensen achter willen laten om te laten weten dat ze  daar geweest zijn, zelfs op een camino. Ik heb dat nooit zo goed begrepen, al die rommel die achter blijft, geen behoefte om dit ook te doen dus ik maakte een fotootje en we liepen door.

 Het volgende was wel erg leuk. Een jonge vrouw die op een parkeerterreintje langs de weg een koffieshop had. Je kon er ook wat fruit en prullaria kopen. 
Wij namen koffie en kregen er een cakeje bij, dit alles keurig op een schoteltje geserveerd.

Dit vind ik nou goed ondernemerschap, niet zeuren dat je geen werk  kan vinden maar zelf iets verzinnen. Ze stempelde zelfs onze pelgrimspaspoorten. 


 Deze gebouwtjes zien we onderweg ontzettend veel,  ook al in Portugal. Ze staan meestal bij huizen, sommige helemaal opgeknapt maar we hebben er ook gezien die totaal vervallen waren.
 Tot nu toe geen idee waar ze voor dienen maar we hebben veel lol met het bedenken waar ze voor worden gebruikt. 


 En toen kregen we weer een bui, een flinke die gelukkig maar een half uur duurde. We liepen gewoon door, we konden toch nergens schuilen. 

In Pontevedra natuurlijk direct weer een kerk  langs  de route. En dan ook nog een hele grote,  wat een rijkdom toont de katholieke  kerk toch.

Ook in deze stad kwamen we de Duitse fietster weer tegen, dat was de derde keer vandaag. We ontmoetten elkaar in Portugal ook al een paar keer. Zij is ondertussen terug gefietst  naar Porto  waar ze weer een andere route nam richting Santiago  Er waren wat problemen met haar fiets en ze vroeg Mart om raad die ze kreeg.

Nog drie dagen te gaan.  Er wordt voor morgen weer regen opgegeven. Als het net zo veel is als vandaag zal het wel meevallen. 

Reacties

 1. Jou kan niks gebeuren met die poncho! Veel plezier, morgen ook weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Drie dagen.. Wat is dat snel gegaan. Zo knap van julli

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hola peregrinos,

  Die gebouwtjes zijn horneos en dienen om graan of mais te bewaren. Ze staan op stenen palen met daarop een grote ronde steen. Die grote uitstekende steen zorgt ervoor dat er geen muizen of ratten bij de voorraad kunnen komen.

  Met groeten Ton

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, er zijn zo te zien velen die met jullie meegaan. Letterlijk wandelend en de bloggers elke avond uitkijkend naar een nieuw verslag. Stug doorgaan dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog even door en dan kun je terugkijken op een wel heel mooie sportieve prestatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha met de muts op ben je roodkapje. Mooi dat de dame voor zichzelf opkomt met koffie en zo. Een stuk beter dan bedelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al die mooie foto's en berichten wekken bij mij wel het verlangen op die kant op te gaan, geweldig!Geniet van de laatste dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die opslagplaatsen vind je ook in Noord Spanje (Costa Verde) - deze zomer bezocht. Bij de heel oude huisjes (toen er nog sprookjes waren en geen beton) ligt er een grote schijf natuursteen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja inderdaad voor opslag van de oogst. Ook ik heb er, in het noorden van Portugal, o.a. maïs in zien liggen. Nog goede en fijne kilometers tot Santiago

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig om zo met jullie mee te kijken!
  Ik vind het wel een soort van kunst, als mensen op deze manier wat achter laten.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.