Dag 11 Pontevedra - Caldas de Reis 22.8 km

Dit is de Basilica de Santa Maria, wij sliepen er vlakbij. Het was nog heerlijk weer gisteravond toen ik de foto nam, we dronken wat buiten op een terras samen met veel Spanjaarden die het heerlijk vinden om met vrienden en familie op een terras te zitten. Hapje, drankje, ze kunnen  het uren volhouden.

Hoe anders was het vanmorgen toen we wakker werden. Het regende,  het bleef de hele dag regenen en het regent nu nog steeds.


De velden liggen er in prachtige herfstkleuren bij maar er hoort eigenlijk een zonnetje boven, geen loodgrijze lucht.

Het wordt steeds drukker met pelgrims langs de weg. Alle verschillende routes van Camino Portugese volgen nu hetzelfde pad en dat is te merken. Ook zijn er mensen die alleen de laatste 100 km wandelen.
 Als je in Santiago dan je pelgrimspaspoort met je stempels van die afstand laat  zien heb je ook recht op een 'Compostela' , een handgeschreven oorkonde.


We hadden er ondanks de regen goed de vaart in gehouden want als je gaat lopen sloffen met slecht weer wordt het helemaal een gebed zonder end.
Maar toch waren we erg blij toen we dit bord op een muur zagen, een teken dat we nog maar één kilometer van onze slaapplek af waren.

Heerlijk als die schoenen uit mogen en wat knapt een mens op van een douche na zo'n dag.

We mogen de wasmachine die in een bijkeuken staat best gebruiken hoor, zegt de mevrouw die ons binnenlaat. Ja, je gaat zo'n machine ontzettend waarderen als je al een dag of tien handwasjes heb moeten doen.

Morgen  geeft het nog meer regen op maar we lopen dan in ieder geval in super schone kleren. Nu nog ergens kranten vinden voor in die natte schoenen. 

Reacties

 1. Tja, een beetje tegenslag maakt de prestatie des te groter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie houden zowel de vaart als de moed er goed in, Marthy.
  Chapeau!
  Hoop dat het zonnetje maar weer gauw terugkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt bar en boos in Portugal en Spanje de komende dagen ......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het maakt de pelgrimage wel compleet, zullen we maar zeggen. Maar ik hoop wel voor jullie, dat je morgen weer droog weer hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Net was bij het nieuws te zien dat jullie slecht weer krijgen. Hopelijk komen jullie weer goed aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja - schoenen beginnen wel te 'soppen' als je zo'n ganse dag in de regen moet wandelen. Opgepast voor blaren wordt het dan wel - met goede moed verder dan maar weer morgen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nogmaals: RESPECT. Met zulk weer helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer van het slechte weer, maar ik denk dat jullie er wel tegen kunnen. Wees voorzichtig met gladde stukken op je pad. Nat op heel droog geeft vaak gladheid. Hier in Nederland is het geweldig nazomerweer. Vandaag gaan we de 22 of 23 hier aantikken. Heel bijzonder! Nou ja, 2018 is sowieso heel bijzonder qua weer.
  Ik hoop dat het slechte weer niet te lang aanhoudt voor jullie, pelgrims.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik duim dat de effecten van orkaan Leslie jullie bespaard blijven, lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog een klein stukje, Marthy. En dan kunnen jullie terug kijken op een super prestatie. Geniet van het grote wierookvat in de kerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeps, hier is het weer zeer aangenaam. Maar goed, daar kun je helaas niets aan veranderen. Maar wat mij betreft mogen er wel een paar zonnestralen van hier naar daar...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.