Dag 9 Freixo - Redondela 24.5 km

Om zes uur begonnen onze drie medeslapers hun boeltje al te pakken, het was nog stikdonker. We bleven nog even liggen tot bij zevenen en stonden toen ook maar op. 

Om half acht liepen we buiten maar eigenlijk was dat nog te vroeg,  we konden veel te weinig zien en zeker geen tekens dus we kozen ervoor om langs de weg te lopen. Het was gelukkig niet druk met auto's en als we er een hoorden sprongen we in de kant.
 Zo kwamen we in Vigo waar we helaas  wel doorheen  moesten en dat viel niet mee. Weinig tekens en soms mis je er ook gewoon eentje.

We raakten de route uiteindelijk toch kwijt maar wisten dat we in Parque de Castrelo moesten zijn waar  alle routes samenkomen voor de laatste kilometers naar Santiago. 

Met af en toe vragen belandden we daar uiteindelijk maar bij de ingang stonden we toch even te hikken,  het was een immens groot park en hoe pakken wij daar nu de goede weg weer op?

Noem het voorzienigheid maar deze aardige dame begreep zonder dat wij iets vroegen meteen ons probleem en spurtte met ons dat park door totdat  ze ons op de tekens kon wijzen die de goede richting aangaven.  Met een hartelijk 'Buen Camino'  nam ze afscheid van ons.

Vanaf het park  liepen we nog kilometers om uit de stad  te komen maar uiteindelijk kwamen  we op een mooie weg te lopen met veel bos en aan de andere kant uitzicht op de stad met zijn watergebeuren.

Na op deze weg een heel stuk gelopen te hebben waren we wel toe aan een hapje eten maar er was nergens horeca te bekennen. Toen zagen we dit teken op de weg en we begonnen te hopen. 
En verdraaid, een stukje verder, wat hoger tegen de helling een leuke eettent met een heerlijk terras. Er werd een lekker broodje voor ons gemaakt en wat smaakt dat dan heerlijk  als je al kilometers gelopen hebt.


Vanaf het terras waar we zaten hadden we een mooi uitzicht over de baai  met de brug Pont de Rande.


Na een kilometer of zes liepen we Redondela binnen en konden we in ee hostel nog een tweepersoonskamer  krijgen.
We zitten op de derde etage maar na 25 kilometer met een paar flinke klimmen heb je geen moeite meer met een paar trappen.  We kregen er wel een prachtig uitzicht  voor.


Reacties

 1. Dat vertrouwen dat het goed komt en de hulpvaardigheid die jullie ondervinden heb ik al van veel pelgrims gehoord. Dat zijn toch de levenslessen die er uit voortvloeien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat doen jullie het toch goed. En wat fijn
  zo'n behulpzame dame

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dat er zulke behulpzame mensen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie plaatjes weer vandaag. Ik heb ontzettend veel bewondering voor jullie! Wat een afstand lopen jullie op sommige dagen. En die vergezichten zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat jullie wel flinke dagelijkse afstanden afleggen. Vooral omdat het geen vlakke wegen zijn. Maar lopend zie je veel meer, dat blijkt maar eens. Leuk die hulp onderweg. Het scheelt toch veel stress als mensen je even loodsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn de leuke dingen, het even niet meer weten en dat dan de redding nabij is, deze keer zo’n aardige dame die jullie hielp.
  Flink wat kilometers liggen er al achter jullie, kanjers !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel divers waar jullie lopen, hè. De ene keer heerlijk over rustige wandelpaden, de andere keer door de stad en over de weg. Ik weet al waar jullie voorkeur ligt! Iemand, ooit vóór jullie, heeft waarschijnlijk ook honger gehad en is ook op zoek geweest naar een eettent en heeft die pijl op de weg geschilderd. Of zou het de slimme eigenaar van de broodjeszaak geweest zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi die tocht en de foto's. Het uitzicht op jullie kamer is inderdaad schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.