Doorgaan naar hoofdcontent

Inmaak

 
 


Ik gebruik vaak gedroogde tomaten in olie, onder andere in salades en pasta's en het leek me een leuk idee om dat zelf eens in te maken. Ik heb tweeëneenhalve kilo tomaten in kwarten gesneden, de pulp eruit, wat olijfolie er over gedruppeld en daarna wat zeezout, peper en kruiden over de partjes gestrooid. Dat ging zes uur, ja, je leest het goed zes uur in de oven op een lage temperatuur. Daarna met wat knoflooktenen in potjes en die vullen met olijfolie. Het ziet er goed uit en te zijner tijd zal ik jullie vertellen of het ook smaakt.

Reacties

Floor zei…
Ziet er nu al lekker uit. Neem je wat mee voor in Nederland?
Unknown zei…
Mmm, daar ben ik ook dol op. Ben benieuwd!
Emie zei…
Kan niet anders dan lekker zijn, zeker als ze van eigen bodem komen
Wietske zei…
Lieve sint, Mijn verlanglijstje voor dit jaar bestaat uit: pastasaus, aardbeienjam, bessensap en zongedroogde tomaten. Maar beste Sint, wel home-made dans Les Martes, le Serret!
Ineke zei…
Wietske: als Sint bij jou is langs geweest met alle artikelen, welke op je verlanglijstje staan, wil je dan een briefje bij je schoen leggen of de goede oude man dan ook naar mij komt met hetzelfde pakje? Ik woon niet zo ver van je vandaan en Sint kent ook mijn adres: ik sta nl in het grote, gouden boek. Paardje weet de weg ook wel....
Marthy zei…
Dozen vol met potten gaan ermee, Floor. Die potten moeten leeg voor volgend jaar.
Marthy zei…
Heel makkelijk te maken, Marianne, zie mijn recept. Terwijl jij achter je laptop aan het werk bent, doet de oven het werk voor jou.
Marthy zei…
Laat je weten hoe het smaakt, Emie.
Marthy zei…
Zeg Wietske en Ineke, zijn jullie niet een beetje vroeg met jullie verlanglijstjes?
astrid zei…
he lekker ziet dat er uit heb ook genoeg tomaten ik ga je recept uitproberen heb er nu een goede oven voor. Leuk al die wensen voor sinterklaas.
Marthy zei…
Ja Astrid, deze mensen weten toevallig dat ik nog steeds in Sinterklaas geloof en het ieder jaar vier. Niks geen kadootjes met de kerst, Sinterklaas vieren, dat hoort iedere Hollander te doen!