Binnendoor

Op een steenworp afstand van de Algerijnse grens liggen de zandduinen van de Erg Chebbi. Deze grote zandhoop is 27 km lang bij 6 tot 7 km breed. Wij hadden een campingplekje bij een chic hotel en stonden schitterend aan de voet van de duinen. Als de zon ondergaat lijkt het wel of de duinen gaan leven, de kleuren wisselen dan. 's Avonds hebben we een lekkere tajine gegeten op het terras van het hotel met uitzicht op de duinen.


Vanmorgen ben ik nog even een foto gaan nemen van de kamelen en heb ik een praatje gemaakt met de drijvers. Jonge jongens die zoals de meesten mensen in de toeristenindustrie aardig Frans spreken.


We rijden vandaag van Merzouga even terug naar Erfoud en dan westwaarts, waar we al gauw een binnenweg oppakken en die blijven volgen. Wederom trekken ontzettend mooi landschappen aan ons voorbij, kleine dorpen, kinderen die naar ons zwaaien. Men is hier duidelijk niet gewend een vreemde auto te zien. Veel vrouwen op ezeltjes langs de weg, terug van het veld. Vrouwen willen beslist niet op de foto, af en toe maak ik er eentje vanuit de auto en dan op de rug.


Verleden week kon de route die wij vandaag namen nog niet gereden worden vertelde Mohammed, de campingeigenaar ons. Teveel water in de rivier. Wij hebben die rivier zo'n vijftien keer over moeten steken, gewoon door het water. Op de foto hieronder ziet het er nog leuk uit, maar we hebben wel voor overgangen gestaan waar we vraagtekens bij hadden. Best spannend, maar het is allemaal gelukt. We gaan zo eten, Mohammed is aan het koken, het ruikt heerlijk!
 

Reacties

 1. Gelukkig nu droge voeten.
  Boeiende foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem = Karin. Heb geen Google account of iets dergelijks. Het is ook de eerste keer dat ik een blog volg of op reageer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, hier hou ik van, vooral die bovenste drie foto's. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon je naam erbij zetten Karin, dan weet ik dat jij het ben. Maar ik vind het leuk dat je reageert!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, zo zie je maar Marianne, ik probeer zo veel mogelijk mensen een plezier te doen met mijn foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O,o,o er komt geen einde aan dit soort prachtige foto's. Een expositie waard, Marthy!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een blog dat daar aan toe, Emie, maar exposeren, nou nee.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy