Roze stad en ergenis

Weer de hele dag zittend op een krukje bij een garage doorgebracht, een boek uitgelezen. Een paar foto's gemaakt van de mooie muren om me heen. Maar het wachten was niet voor niets vandaag. Deze mechanicien had een smeerput, nou ja, een gat in de grond, waardoor ze beter bij de dynamo konden komen en hem eindelijk konden demonteren. Bovendien had hij veel meer kennis van zaken dan die prutser van gisteren.

Dat is hem dan, de gewraakte dynamo. Er zijn twee koolborsteltjes vervangen, wel met behulp van wat Marokkaanse kunstgrepen en een rit door het stadje voor de benodigde onderdelen. Eigenlijk had de hele dynamo vervangen moeten worden, maar een nieuwe is hier niet voorradig. Voorlopig kunnen we hier mee rijden en als we in Agadir komen, een hele grote stad, gaat er een nieuwe dynamo in. Het arbeidsloon is hier vele malen goedkoper dan in Nederland of Frankrijk en bovendien weten we dan zeker dat alles goed is.

Nog even twee foto's van de "garage", zodat jullie een beetje begrijpen waarmee we het hier moesten doen. Oh, en dit is nog netjes vergeleken met die van gisteren.


Toen ik nog even het plaatsje inliep voor wat boodschappen nam ik deze laatste foto. Tata, de roze stad met alle huizen in deze kleur, ligt in een prachtige oase die van water voorzien wordt door riviertjes die in de Anti-Atlas ontspringen.

Reacties

 1. Gelukkig, jullie kunnen weer verder. De foto's van de garage zijn fenomenaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe kan een mens in vredesnaam sleutelen in zo'n werkplaats. Maar jullie kunnen weer verder genieten( en ik ook).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was schrikken denk ik. Goeie reis verder zonder technische problemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was het, Joop. En dan te bedenken dat we afgelopen winter voor drieduizend Euro aan de auto hebben laten versleutelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy