Lente in Marokko

Denk niet dat Marokko dor is, integendeel. Wij reizen in het vroege voorjaar en alles komt in bloei. Velden vol geel en paars, alles wild, zo ver het oog reikt. De vroege vruchtbomen bloeien, mooi boven het frisse groen eronder. Al vroeg komen de vrouwen van het veld terug lopen naar de dorpjes, voer voor de beesten in de bundels op hun rug.

 
We zijn vandaag wat zuidelijker gereden naar de plaats Nkob waar Kees en Bea wonen die ik via internet heb leren kennen. We lossen onze lading bij hen. Baby- en kinderkleding, schoenen, speelgoed en schriften en schrijfmaterialen. Deze twee mensen weten er een goede bestemming voor. Voordat we de camping opzoeken doen we eerst nog even wat boodschappen in het plaatsje, o.a. wat vlees bij deze vrolijke slager. Zijn vriend met de George Clooney smile sprak aardig Nederlands en wilde dat graag laten horen.

Op de camping maken we kennis met een aardig Nederlands stel. Zij hebben alles verkocht in het vaderland en trekken al twee jaar rond met hun camper, hebben al veel landen bezocht. Volgend jaar mei gaan ze een maandje naar Nederland en trekken dan weer verder naar het noorden van Europa.
Reacties

 1. wat zag het er gisteren spectaculair uit.
  Vandaag ziet het lief en rustig uit.
  Bij ons ontwaken heel voorzicht de krokussen.

  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een rustige dag vandaag, morgen gaan we weer richting woestijn

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy