maandag 30 maart 2015

Tussen Casablanca en Rabat

Langs de kust reizen we noordelijker, richting Tanger. We passeren de buitenranden van Casablanca, een grote stad, het moderne Marokko. We rijden langs grote autoshowrooms, alle merken zijn vertegenwoordigt, zelfs Masserati. Net na de middag komen we aan op een camping in Mohammedia. Nadat we een broodje gegeten hebben gaan we naar het strand, vinden een lekker plekje met schoon zand en blijven daar de hele middag, zonnend en lezend.


Er wordt ontzetten veel gebouwd aan de kust, grote appartementencomplexen schieten overal als paddenstoelen uit de grond. Zelfs de camping wordt bedreigd, vlak achter de muur is men druk aan het bouwen. De arbeidsomstandigheden waaronder men werkt zijn slecht, er is geen enige beveiliging voor de werknemers.
 

De camping ligt vlak aan zee en is ingericht met veel planten en bloemen. Aan het eind van de middag komen er mannen met vis langs en zelfs de groenteboer met zijn ezelskar.


2 opmerkingen:

  1. Dat je telkens de moeite neemt onder de vreemdste omstandigheden te bloggen, waardeer ik zeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel lief dat je dat zegt, Emie, want inderdaad, ik heb veel moeite moeten doen om iedere avond een blog eruit te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy