zondag 29 maart 2015

Portugees fort

Geen foto's van bergen vandaag, maar vlak land. Percelen afgezet met hagen van cactus waarop van allerlei gewassen worden geteelt. Veel groenten, onderweg staan jongens met emmers doperwten en grote bonen. Wij zijn weer onderweg naar de kust, waarna we in een paar dagen naar Tanger zullen rijden. Het eind van onze reis is in zicht.


In de loop van de middag komen we aan in El-Jadida, gesticht in 1502 door de Portugezen, die er een klein fort bouwden. We hebben een wandeling gemaakt in de oude Portugese wijk en direct bij het binnenlopen zagen we deze voetballertjes. Gek van voetballen zijn de Marokkaanse jongens en ook al is het maar een oude plastic bal, lopen sommige op blote voeten of op twee verschillende schoenen, behendig zijn ze. Het is een plezier om naar ze te kijken, wat we deden op een mooi dakterras met het zoveelste glas vers geperst sinaasappelsap voor onze neus.

 

6 opmerkingen:

 1. Geniet nog maar even lekker door van dat laatste stuk van jullie reis, dan geniet ik ook nog even mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooi plaatsje onder Tanger:
  Asilah, ben daar ongeveer 20 jaar geleden geweest. Prachtig. Elna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doen we Emie, genieten van de laatste dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Elna, leuk dat je reageert. Helaas komen we niet in Asilah, maar wie weet, komt er een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zojuist eindelijk tijd gehad om jullie blog te lezen. Jullie gaan als een 'razende Roeltje' door het land zeg. Maar het spat van jullie verhaal en foto's af dat jullie er enorm van genieten, net als wij hebben gedaan. Wij zijn 24 maart weer terug gevaren naar Spanje, na 4 maanden door het Marokko te zijn gereden: www.dekeizersreizen.nl

  Geniet nog maar lekker verder en een goede reis terug naar huis. Misschien komen we elkaar nog eens ergens tegen.

  Lieve groetjes,
  Lia en Co Keizer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, wij hebben ons leven anders ingericht, Lia en Co en willen hier geen 4 maanden blijven. Maar in die weken dat we hier zijn geweest hebben we veel gezien en nog meer genoten. Straks gaan we verder genieten op ons mooie plekje in de Ardèche.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy