Doorgaan naar hoofdcontent

Rondje rotonde

Even naar Privas geweest vanmorgen voor de boodschappen en om pootaardappelen- en uien te kopen. Het was me al opgevallen dat de rotonde in Privas er zo mooi bijlag dus op de terugweg moest Mart even een extra rondje rijden zodat ik uit kon stappen om een foto te maken. Die gekleurde stokken zijn van een schoolproject las ik in de gauwigheid. Dit is niet de enige rotonde die er verzorgd uitziet, zo zijn ze bijna allemaal. Bij sommige denk ik zelfs dat er een tuinarchitect op los gelaten is. Jammer dat dit in Nederland niet (meer) kan. Financieel staat Frankrijk er niet rooskleurig voor maar blijkbaar heeft men hier nog steeds geld voor over.

Reacties

Emie zei…
Ook Italië staat er financieel niet rooskleurig voor. Hoop de komende week iets van de wegen hier te laten zien. Om je dood te schrikken. Worden rotondes misschien gesponsord?
Marianne zei…
In Engeland wordt het door vrijwilligers gedaan, althans in het stadje waar ik laatst was.
Marthy zei…
In Nederland zie je dat langzaam gebeuren, sponsoring van rotondes. In Frankrijk heb ik niet het idee dat het gebeurd. Ik ben er toch vaak verbaasd over wat hier, financieel gezien, nog allemaal kan.
Marthy zei…
In Nederland wordt het groen in woonwijken ook al vaak door de bewoners van die wijk bijgehouden.