Zang en toneel

In de feestzaal van St. Julien du Gua werd gisteravond weer de jaarlijkse zang- en toneelavond gehouden met als thema St. Julien sur Mer (St. Julien aan Zee). Zoals gebruikelijk begon men met een aperatief, veel later als aangekondigd dus waren wij als Hollanders natuurlijk te vroeg. Gaf niet, er waren al wat bekenden van ons en er viel genoeg bij te praten. Zo'n avond is voor ons een mooie gelegenheid om iedereen weer te zien na een winter in Nederland. Tijdens de maaltijd zaten we dan ook aan een grote tafel met buren en verdere vrienden uit nabij gelegen gehuchtjes. Daarna begon de voorstelling. Buurman Robert (bovenste foto) zong heel aandoenlijk een lied en de jongedame op de foto hieronder heeft in tegenstelling tot Robert werkelijk een prachtige zangstem. Zij gaat het nieuwe kruidenierswinkeltje annex restaurantje in Gua runnen. Hoop dat het een succes gaat worden, ik heb haar onze klandizie wat het restaurant betreft in ieder geval beloofd.


De bardame met de oranje pruik is Denise, de burgemeester van Gua en een prima mens. Ze heeft goede ideeën, zet van alles op touw. Ze denkt eraan om me de uitnodigingen voor feesten per mail toe te sturen omdat ze weet dat wij er niet altijd zijn om het te lezen op de borden. En het viswijf werd door buuf Marie prima vertolkt, iedereen was in tranen van het lachen. Ook al had het geen hoog cultureel niveau, wij hebben weer een zeer genoeglijke avond gehad.Reacties

 1. Wat een leuke gemeenschap waarin jullie wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar zijn wij ook ontzettend blij mee, Emie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar dorpsleven sfeer op Franse platteland. Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'La France profonde' hier Joop, maar inderdaad heel leuk. Wij zijn de enige buitenlanders in zo'n gezelschap maar we voelen ons altijd zeer welkom.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.