Schroot

Vandaag rijden we terug naar Nederland maar ondertussen stuur ik nog een typisch Franse blog de wereld in. Ik heb in mijn blogberichten van de laatste weken  al veel gesproken over wat de Fransen aan ouds bewaren, nou dit bewaren ze ook graag, je komt ze overal in de natuur of in vervallen schuren tegen, oude auto's. Dit wrak staat al jaren op de helling schuin boven onze garage en is alleen in de winter te zien wanneer bomen en struiken kaal zijn. De auto moet ongetwijfeld van monsieur Valette geweest zijn want hij staat op zijn terrein en zonder twijfel staat hij daar al heel lang want deze boom heeft kans gezien tot een flinke stam uit te groeien tussen het spatbord en de achterklep.


De wielen zijn eraf gehaald waaruit ik de conclusie trek dat zo'n auto bewust daar is achter gelaten. Je denkt misschien, ach dat deed men vroeger, dat gebeurt nu niet meer. Helaas, het gebeurt nog steeds. Ik kan plekken aanwijzen waar nog maar kortgeleden weer wat ouds is gestald. Er is hier te veel ruimte, dat is het probleem.
Reacties

 1. Tja, ik ken wel mensen die hun handen voelen jeuken om daar weer een fraaie auto van te maken. Er zijn zelfs tvprogramma's over. Maar wij rijden ons karretje gewoon op en ruilen dan in. Toch heeft het wel wat vertederends, vind ik.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig heeft mijn man nooit de behoefte gehad om oude auto's op te knappen. Dus we laten deze lekker staan, Els.

   Verwijderen
 2. Een schitterende auto, aldus mijn echtgenoot. Een Citroën GSA Break, met het mooiste dashboard ooit. Prachtig, die vergane glorie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus ik had eigenlijk ook het dashboard nog moeten fotograferen, Ageeth;-)

   Verwijderen
 3. Dit zie je in Zweden en Denemarken ook wel. Ook daar hebben ze veel ruimte. Wij waren in Zweden eens in een huisje op een boerenerf, de boerderij zelf stond leeg (op seizoensarbeiders van de bosbouw na), maar de schuren zaten allemaal vol met achtergelaten spullen. Ik denk zelfs wel van meerder generaties. Daar had ik wel eens even tussen willen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook wij komen weleens huizen of schuren tegen waar nog wel het een en ander staat. Maar ja, het blijft bij kijken, hè.

   Verwijderen
 4. Hier in België vind je toch ook wel her en der veel rommel. In het zuiden bij de Walen is het nog erger... ook al meer de Franse slag daar. :-) Die boom tussen de bumper en de auto is helemaal de max. Dat wrak is makkelijk 40 jaar oud te oordelen naar het model van citroën. Veilig rit naar Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Nederland zie je dat niet zo, waarschijnlijk omdat we hier meer op elkaar leven en er wordt behoorlijk opgetreden tegen mensen die een autowrak achter laten in de natuur.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Dank, we zijn veilig thuis, Toos. Vroeg, dus we hebben even wat gedronken bij een zoon en daar dan maar meteen meegezeten. De kleinkinderen vonden het geweldig.

   Verwijderen
 6. Hier bij ons oude buurvrouwtje staat ook een hele oude auto al jaren te staan........
  Die boom vind ik ook wel heel bijzonder hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij woont ook in Frankrijk en dan is het heel normaal, België doet ook een beetje mee maar in Nederland en ook in Duitsland zie je het hoogst zelden. Zit het in het volk of in de ruimte die men heeft......?

   Verwijderen
 7. Voor wat betreft de gebouwen is het een geluk dat de Fransen zoveel laten staan. Voor wat betreft de rest is het soort van slordigheid, iets van 'laisser-faire' dus. Typisch Frans, zoiets kom je in Duitsland zelden tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je ziet het helemaal juist, Inge. Het staat niet in de weg, waar maken we ons druk om......

   Verwijderen
 8. Goede en veilige reis wens ik jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die boom moet toch minstens 20 jaar oud zijn. Het is een gek gezicht, hoor. Dat dit soort dingen kunnen heeft vast en zeker te maken met al die ruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijna 25 jaar geleden kochten wij het huis en toen stond die auto er al, dus die boom heeft alle tijd gehad om te groeien.

   Verwijderen
 10. Mijn man rijdt kilometers ver - samen met zijn fotoklas - naar een plek waar dergelijke verlaten auto's staan. Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb in de loop van de jaren al heel wat van die oude auto's gefotografeerd, Lut, want ik blijf het leuk vinden.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.