Van Amsterdam naar Muiderberg

Vrijdag hadden we tijdens onze wandeling op twee hagelbuiten na overwegend zonnig weer. Jammer maar van zon was gisteren geen sprake. Het was een grauwe grijze dag met veel miezerbuien. Ook de route was minder spectaculair maar als je goed kijkt is er altijd wat te zien. Graffiti onder een viaduct, woonboten waar ondanks het haveloze uiterlijk toch nog gewoond wordt.


Kaalgeschoren schapen met genummerde lammetjes. We vonden ze alledrie zielig. Moederschaap stond zonder haar vacht te rillen van de kou, volgens ons dan hè, en die twee schatjes waren nog veel te jong voor die rode inkt op hun lijfjes.  Op de foto hieronder een stuk snelweg met daarachter de bouwputten van nieuw aan te leggen wegen.


Hieronder  Fort Muiden of de Westbatterij, één van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Het is nu in gebruik genomen door de scouting. En dan natuurlijk het Muiderslot aan de monding van de Vecht, gebouwd door graaf Floris de Vijfde. In Muiden konden we eindelijk koffie drinken en daarna hoefden we nog maar een kilometer of vijf naar Muiderberg waar we een bekende auto vonden.
Reacties

Jeanne zei…
Jammer dat het zo'n grijze natte dag was! Met een zonnetje erbij is alles florissanter, maar de foto's daarentegen geven weer een goed beeld van de tocht.
Marthy zei…
Het kan niet altijd feest zijn, Jeanne. Maar ondanks het mindere weer genieten we altijd volop van onze tochten.
Emie zei…
Dat jij, na de stralende eerste wandeldag, toch weer fraaie foto's weet te maken van een beduidend saaier stuk, zegt wel wat over jouw kwaliteit als fotograaf. Chapeau!
Marthy zei…
Dank je voor de complimenten, Emie. Als je goed kijkt is er gelukkig altijd wat te zien. Ook het voordeel van wandelen natuurlijk, je ziet veel meer.
Vlimbouter zei…
Oei, wonen er mensen in die boten. Ik hoop dat ze zich daar een beetje kunnen verwarmen. Die boten zien er zo koud en vochtig uit...
Bertiebo zei…
Ja dat denk ik nou ook. Als je goed kijkt...
Nu al geschoren schapen, dan denk je echt niet aan het welzijn van die beestjes! Die scouts boffen wel met dat fort!
Marthy zei…
Ja, dit zijn niet de meest fortuinlijke Nederlanders, Lut. Het zag er triest uit.
Marthy zei…
Zie je pure armoede, Bertie. Ik kan het niet mooier maken.
Marthy zei…
Wij vroegen ons ook al af of het normaal is dat deze schapen, er liepen er nog meer, al geschoren zijn.
Elizabeth zei…
Oh, dat vind ik zielig voor die schapen!~Ik kan daar gewoon boos om worden... laat de eigenaar zelf maar eens een poosje zonder warme jas buiten bivakkeren!
Het is toch nog helemaal geen tijd om de schapen te scheren? En zoveel brengt de wol ook niet meer op tegenwoordig, eigenlijk bijna niets... Dus ik snap er niets van!
Marthy zei…
Wij hebben totaal geen verstand van schapen maar ons gevoel zei dat dit niet klopte. Ze stonden er zo sneu bij.
Annelies zei…
Weer een heel afwisselende tocht hebben jullie afgelegd; door de stad, langs het water, weilanden met hoge electriciteitsmasten en de snelweg op de achtergrond. Is toch ook weer een stukje Nederland.
Wel mooi om zo te eindigen bij het Muiderslot! Òp naar het volgende stuk?
Marthy zei…
Het was weer een leuke tocht, Annelies. Eind maart lopen we nog een keer, voorlopig weer de laatste.
Onliemie zei…
Toch nog wel een mooie tocht zo aan de foto's te zien. Ik hoop dat die nummertjes op de lammetjes niet dienen voor het slachthuis? Ocharme toch de dutskes. :-(
Marthy zei…
Ik vroeg me al af.....nee toch! Het waren zulke leukertjes.