Statten

Ik geef niets om statten (als jullie twijfelen aan de juiste schrijfwijze kijk hier dan even) en heb het deze winter daarom nog helemaal niet gedaan. Vandaag moest mijn klusjesman aan het werk in het huis van onze zoon in Scheveningen en ik vroeg hem of hij mij eerst even in Delft af kon zetten. Ik wilde daar een paar kringloopwinkels bezoeken en Jolanda van de blog Franse Lelie schreef een paar weken geleden zo enthousiast over de winkel Groene Vingers dat ik die weleens met eigen ogen wilde zien. Niets teveel gezegd, wat een leuke winkel. Behalve veel mooie planten allerlei leuke spullen voor je interieur. Ik waarschuw maar alvast, dingen waar je hebberig van wordt. Ik heb een enorme beheersing, ahum, en kocht vijf prachtige kaarten en een piepklein plantje.


Ik had niet veel oog voor het stadsschoon van Delft, daar was ik deze keer niet voor gekomen, Nou vooruit, die koe kan nog net, want die is wel erg leuk. Over de kringloopwinkels kan ik kort zijn, ik kocht er alleen maar boeken. Een voorleesboek voor de kleintjes, een handig gidsje om wilde planten te herkennen en een dikke pil met prachtige afbeeldingen van wilde planten. Verder maakte ik eindelijk eens kennis met de Flying Tiger, een keten waar ik weleens van had gehoord maar nog nooit een winkel van bezocht had. Dat is dus bij deze ook weer recht gezet. En ik heb heerlijk lopen struinen bij Dille en Kamille, ook een fijne zaak. Rond twaalf uur begon het zachtjes te regenen dus werd het tijd om een broodje te eten. Toen ben ik naar het station gelopen, heb daar de tram, lijn 1, genomen die mij in drie kwartier via het centrum van Den Haag naar het Zwarte Pad in Scheveningen bracht. Ook een aanrader, dit tramritje. Je ziet heel veel voor weinig geld. In Scheveningen moest ik nog een belofte waar maken maar daar vertel ik morgen over.
Reacties

Vlimbouter zei…
Wat een geluk dat Delft voor mij iets te ver weg ligt om even te gaan statten. Aan die Groene vingers zou ik zeker niet kunnen weerstaan. En dan zou ik weer een plekje moeten zoeken in huis voor al dat moois. Je hebt weer leuke foto's gemaakt, Marthy.
Dat ziet er inderdaad uit als een erg leuk winkeltje. En ik ga ook niet vaak winkelen maar af en toe is het best leuk. Helemaal als je gericht wat leuke adresjes bij langs gaat.
Onliemie zei…
Die groene vingers lijkt me wel wat. Dille en Kamille ook. Maar die flying tiger laat ik aan me voorbij gaan. Allemaal plastieken prullaria die we helemaal niet nodig hebben en die voor een ontzettend grote hoop afval zorgen. Om nog maar niet na te denken over door wie en onder welke omstandigheden de dingen gemaakt zijn. Ik word daar niet goed van. :-(
Annelies zei…
Ha ha, laat ik nu toch ook gedacht hebben dat het stadten was i.p.v. statten! Weer wat geleerd.
Maar los van dat stadten of statten; leuke winkeltjes daar!
Bertiebo zei…
Ik hou wel van statten... soms. Leuke winkels deed je aan
Emie zei…
Jij weet de leuke winkels ook zonder mij wel te vinden! Jammer dat het niet zulk mooi weer was maar je hebt je heerlijk vermaakt.
Jeanne zei…
Ik word inderdaad al hebberig als ik naar je foto's kijk! Je presenteert het leuk allemaal!
Sjoerd zei…
Ik kan ook verdwalen in dat soort winkels. De ideeën die ik daar opdoe kan ik nooit allemaal uitvoeren, maar het blijft leuk.
Dat lijkt me een heerlijke winkel. Groene vingers. En de rest is ook niet verkeerd. Delft staat al heel lang op het-te-bezoeken-lijstje.
Marthy zei…
Hihi, dat weerhoud me er ook van om los te gaan in zo'n winkel, Lut. Ik zou niet weten waar ik het allemaal kwijt moet.
Marthy zei…
In mijn dorp valt niet veel te winkelen, Alet, maar Delft is echt een leuke stad, niet te groot en alles leuk bij elkaar.
Marthy zei…
Ik kende Flying Tiger niet, Kris dus liep er eens naar binnen. Het is inderdaad een hoop spul die een mens niet echt nodig heeft dus ik kocht er niets. Mijn oogst van zo'n dag is sowieso heel klein want ik heb eigenlijk echt niets nodig en een tamelijk goede beheersing.
Marthy zei…
Ja ik dacht het ook maar toen begon ik te twijfelen en bij twijfel ga ik even googelen. Vind het nog steeds een beetje vreemd met die twee t's.
Marthy zei…
Leuke stad met heeeele leuke winkels, dat Delft.
Marthy zei…
Eigenlijk is het heerlijk om zo in je uppie een paar uurtjes te lopen struinen in jouw leuke stad, Emie.
Marthy zei…
Ik zo'n leuke winkel is het niet moeilijk om leuke foto's te maken, Jeanne.
Marthy zei…
Het staat allemaal zo leuk gepresenteerd dat ik daar inderdaad wel ideeën van op doe, Sjoerd.
Marthy zei…
Het is een lekkere compacte stad, Jeanette, allerlei leuke straatjes dicht bij elkaar.
Jan uit Perth zei…
Well done! Je hebt je aardig weten te beheersen, Marthy :-)!
Lot zei…
Ik heb 10 jaar in Delft gewerkt tot 2012 en woonde tussen Den Haag en Delft. Dit is dus een leuk en herkenbaar logje voor mij. De kringloopwinkels ken ik natuurlijk ook en ik moest me altijd inhouden om niet elke middagpauze te gaan kijken. Vooral die op de Beestenmarkt had vaak mooie nieuwe kleding en Terres de Hommes ook. Ook de donderdag markt was zo fijn!
Pippa's Hus zei…
Zo wil ik ook wel statten. Wat een heerlijke winkel! XX Esther
Onliemie zei…
Flinke Marthy! Zo moesten er meer zijn! :-)
Marthy zei…
Alleen al kijken in zo'n winkel is een feest, Esther.
Marthy zei…
Dat is ook de reden dat ik weinig in een stad kom, Jan, ik heb eigenlijk niets nodig.
Marthy zei…
Het leuke van zo'n stad als Delft is dat er een paar kringloopwinkels in het centrum zitten. Dat was voor mij de grootste reden om er naar toe te gaan. Lekker op mijn gemak snuffelen.