Van Uitdam naar Amsterdam

Gisteren en vandaag liepen we weer een deel van het Zuiderzeepad. Vanaf Uitdam volgden we de dijk langs het IJsselmeer  om na een aantal kilometers even landinwaarts te gaan naar het mooie dorpje Holysloot. We hebben bijzondere herinneringen aan dit dorpje. Vijf jaar geleden overnachten we er toen we het Trekvogelpad liepen. Toen lag er volop ijs en we overnachten er in zo'n mooi houten huis in een bedstee.


We aten die avond in dit restaurant en nu dronken we er koffie en aten er een flink stuk heerlijk eigengemaakt appelgebak. We liepen door Durgerdam en toen we omkeken zagen we hoe mooi het kerkje van die plaats daar aan het water ligt.


Deze prachtige houten huizen staan al op Amsterdams grondgebied, aan de Nieuwerdammerdijk. We namen het IJpleinveer naar Amsterdam CS.  Dorpsmensen als we zijn keken we onze ogen uit en toen we eenmaal aan de overkant waren en het Stationsplein opliepen verbaasden we ons over al die mensen.

Dwars door de stad ging onze route, we hebben van alles gezien. In een onvervalste Amsterdamse kroeg hebben we wat gedronken en genoten daar van een paar oudere Amsterdammers die overal commentaar op leverden. Uiteindelijk weken we bij het Javaplein af van onze route om onze slaapplek op te gaan zoeken in de Rietlanden vlakbij Zeeburg. Heerlijk gegeten 's avonds in een knoertgezellig restaurant. Reacties

 1. Wat leuk die houten huisjes, lijkt wel het openluchtmuseum.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staan er daar zoveel in die buurt, Toos. Geluukig de meesten goed onderhouden, geschilderd in mooie kleuren.

   Verwijderen
 2. Bekend gebied voor mij. En...lekker geslapen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's zeg, dat was een mooie wandeling. Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van het platteland de grote stad in, El. Heel afwisselend.

   Verwijderen
 4. Die fietstunnel is geweldig, die moeten ze door heel Nederland maken, dan stappen er ook meer mensen op de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Sjoerd, ik denk dat er al genoeg mensen op de fiets stappen, maar velen daarvan zullen dit wel een leuk idee vinden.

   Verwijderen
 5. Mijn Moeder en Oma, Opa was al overleden, woonden tijdens de renovatie van hun huis voor de oorlog, in de "Insteek" boven Café het Mandje.
  Elna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja zeg, wat een toevalligheid dat ik nu net van dat café een foto moest nemen.

   Verwijderen
 6. Amsterdam en omgeving is erg mooi, vind ik. Een foto met zo'n rij grachtenpanden zie je vaker, maar ze blijven mooi. En het zicht op Durgerdam is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi, dat Durgerdam met al die houten huizen. Ik vind het geweldig dat die allemaal bewaard blijven.

   Verwijderen
 7. Leuk om te zien, ook al is het bekend terrein!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je van fotograferen houdt is Amsterdam natuurlijk een heerlijke stad, Bertie. Ik keek tenminste mijn ogen uit en heb natuurlijk nog veel meer foto's gemaakt.

   Verwijderen
 8. Wat hebben jullie weer een heerlijke wandeling gemaakt zeg. Je komt zo nog eens ergens hè? Geniet van een mooie zondag.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door dat wandelen van langeafstandspaden kom je door heel Nederland, Mirjam wat erg leuk is.

   Verwijderen
 9. Altijd als ik jou wandelfoto's zie denk ik; wat is Nederland toch mooi! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik loop te wandelen zie ik hoe mooi Nederland is, Esther en als ik dan mijn foto's terug zie denk ik dat nog eens.

   Verwijderen
 10. Wat een mooie gevarieerde wandeling; van dorp, door de velden naar de grote stad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat maakt het wandelen van die langeafstandspaden ook zo leuk, Alet. Telkens kom je ergens anders, sta je weer voor een verrassing.

   Verwijderen
 11. Zo'n landelijk gebied heel dicht bij de hoofdstad. Het moet wel leuk zijn om daar te wonen en als je dan even zin hebt de oversteek te doen. Dan geniet je van beiden: je woont in het groen, maar bent wel heel dicht bij alle culturele mogelijkheden van een hoofdstad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk, Lut. Het is daar leuk wonen net boven Amsterdam. Mooie kleine dorpjes en dan zo'n prachtige stad als Amsterdam onder handbereik.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.