Snoeiwerk

In die paar dagen dat we hier zijn is er al heel wat gesnoeid. Eerst de twee bomen op het bovenste terras en daarna twee kamperfoelies en een clematis. Wat nog redelijk als brandhout kan dienen wordt natuurlijk in hapklare brokken gezaagd. Op het tweede terras in de moestuin staat al jaren een hele grote laurierstruik danig in de weg. Ieder jaar wordt het ding gesnoeid, Mart hakt soms hele stukken weg maar die struik blijft tegen de klippen op groeien. Hij begint in de muur te groeien en geeft schaduw waar ik het niet wil dus afgelopen najaar besloten we dat de struik eruit moest. De takken waren vanmorgen geen probleem, die waren zo afgezaagd. Maar met de stronk zal Mart nog wel een paar uurtjes bezig zijn, die moet helemaal uitgehakt worden.Reacties

Annelies zei…
Wat toevallig, hè, we zijn hier vandaag op het terrein ook bezig geweest met zagen. Het zal wel aan het weer hebben gelegen! Ziet er weer mooi uit bij jullie en...... na gedane arbeid is het weer goed rusten!
Vlimbouter zei…
Als het dit weekend droog blijft, moet ik nodig ook terug aan het snoeien gaan in onze tuin. Jullie noeste arbeid geeft me het nodige duwtje in de rug.
Jeanne zei…
En de kachel kan weer snorren!
Marthy zei…
Gelukkig hebben we hout genoeg, Jeanne. De kachel brandt hier de hele dag zodat de CV wat lager kan. Scheelt weer wat dure olie.
Marthy zei…
En het geeft een voldaan gevoel, Annelies.
Marthy zei…
Fijn dat we, op afstand, jou aan het tuinwerk krijgen, Lut;-)
Sjoerd zei…
Als je dat stronkje laat staan was alle werk voor niets... Ik heb ook jaren "plezier" gehad van zo'n laurierstruik. Een blaadje is wel leuk, maar de struik woekert als die in een helling of een border staat
Marthy zei…
Daarom moet die stronk er ook uit, Sjoerd. De struik blijft anders uitlopen heeft de ervaring al geleerd.
Emie zei…
Ha, ha, ik dacht al waar blijven de werkfoto's. Goed bezig zeg.
Marthy zei…
Ja, er moet ook wat gewerkt worden, Emie. Maar er wordt ook heel veel gelezen en er staan al twee afspraken met vrienden.
Onliemie zei…
Toch wel leuk dat jullie nu de tuin al een stuk op orde kunnen brengen. Hier beginnen mijn vingers ook te jeuken maar omwille van de vrieskou nog een beetje te vroeg. Dat het maar snel lente wordt!
Marthy zei…
We doen niet echt veel, want ook hier kan het nog behoorlijk gaan vriezen. Maar alles wat gedaan is, is meegenomen, want als we hier straks begin april weer komen wacht ons een bende werk.
Elizabeth zei…
Ja, je kunt wel een lap grond hebben .. maar het vraagt ook onderhoud en aanpak!
Gelukkig dat Mart het allemaal zelf kan...
Herkenbaar die kleinere takjes als brandhout.. Hier idem dito met het wilgenhout.
Fijn weekend!
Marthy zei…
Gelukkig heb ik een man die dit allemaal leuk vindt om te doen, bij jou is het niet veel anders geloof ik.